Here we go!

Ganska ofta tänker vi tillbaka till våra aktiva blogg-år. Det var jätteroligt att dela med sig av nästan allt vi gjorde och tänkte, vi skrev ut åsikter och vi hade massor av kommentarer på bloggen. Ibland bloggades det flera gånger per dag och vi hade många läsare. Det bjöd även på annat roligt som te.x jobb för Scalibor, invigningen av Friends Arenan osv.

Vi har sen lång tid tillbaka flyttat vår gamla blogg till en annan adress och startat denna ”nyare” blogg med nya inlägg och helt tom egentligen. Största anledningen till det var att bloggen faktiskt var full, det gick inte längre att ladda upp bilder. Något som då gjorde att vi sköt på skrivandet.
En annan sak som gjort att det inte blivit inlägg är att vi har otroligt långa arbetsdagar, eget företag, vilket för oss betyder inga lediga vardagar, inga sjukdagar, och allt innefattar hund, där även våra egna hundarna ska ha sitt.
Vi fick en hund med diabetes, vilket ger ett annorlunda liv att leva med hund, vi har haft valpar, vilket tar tid, vi har äldre hundar, vilket kräver sin tid, det kan fortsätta i all oändlighet i varför bloggen och intresset av att dela med sig sjönk en aning.

Men det har även gjort att man funderat på vad som är annorlunda i bloggen nu från förr. Inspirationen har inte varit på topp och i huvudet blir ofta inläggen ”idag tränade vi detta, det gick såhär och såhär”. Mindre intressant att läsa för varken oss själva eller någon annan.
Förut delade vi med oss om tankar, la upp otroligt mycket videos på youtube om vår egen träning. Det var lite mer intressant att läsa om..

Med tanke på vilka hundar vi har idag, raser och individer, vilket arbete vi har och träffar flera hundra hundar om året på olika sätt, så har vi fått en kunskap som vi känner oss väldigt trygga i. Vilket inte betyder att man inte behöver gå kurser och lära sig ännu mer. Och det gäller verkligen hundsporterna vi ägnar oss åt. Vi har några individer i flocken som är riktigt duktiga på sina ”grenar”.
Tävlingslydnad är något som vi tränar kontinuerligt nu igen. Vi hade ett uppehåll när vi inte hade någon hund direkt att träna framgångsrikt med, absolut är Qilaq riktigt duktig, men någon tävlingshund blev han inte som den Malamute han är! (obs finns absolut undantag i rasen där också). Snooze, Keep och Fox är dom som tycker det är roligast. Snooze startade tre ettor med tre första pris och pallplatser på 2 av 3. Så hon fick sitt LP, och vi hade en anmäld start i klass 2 som tyvärr blev inställd. Det var Nacka Cup.
Keep har också kommit ut och tävlat och det är en riktigt het hund i stor förpackning! Han har två första pris i klass 1 och hinner nu inte ta sin titel innan de nya reglerna 2017 pga den inställda tävlingen.
Fox kommer förhoppningsvis ut på en Startklass redan i januari 2017. Hon är mer än redo!
Vi gillar att lydnaden är så otroligt enkelt att träna, man behöver inte någonting stort och tungt med sig. Utan allt finns det plats för i bilen.

Drag är vi också aktiva med, både med kickbike, cykel, liten fyrhjuling, kätting och snart kanske även släden, det är något som är trevligt på olika sätt året om. Alla årstider har sin charm i den sport/aktiviteten. Det passar även både för Malamute och för Border Collie fast på olika sätt. Keep är den Border Collien som tränar det mest hemma hos oss. Vilka ryggmuskler det ger! Känns inte lika tydligt på fluffiga Malamuterna…

Utställning vet vi inte riktigt om vi räknar till gren.. Men ja man kan ju vara olika bra på det också, vi kommer aldrig bli några hejare på det och har väl inget intresse för det heller men ställer ut gör vi några gånger per år.

Vi har sålt fåren för i år och kommer skaffa oss nya till nästa säsong. Själva får-året gick fort för oss, tråkigt värre.
Det som är det roligaste som finns! Där hoppas vi kunna börja tidigare 2017 och inte komma av oss. Det har varit en riktigt rolig upplevelse att i år sett alla sina uppfödda valpar hos fåren och själva startat upp och tänt två av valparna.

Vi vet att det skulle vara intressant att följa PSHUNDAR igen på ett eller annat sätt för många, då vi har så pass många järn i elden, många egna fantastiska hundar och några som behöver mer stöd i livet. Många andra individer som vi umgås med hela dagarna, alla olika både raser och temperament. Ett unikt sätt att uppleva hund skulle det absolut kunna bli! 🙂

spi_9635

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *