Skip to content

Date archive for: januari 2016

Fantastiska valpar! 

Åh, vi har levt i en liten trött lyckobubbla sen valparna kom! Två snabba smidiga valpningar med fler valpar än vi trott i båda kullarna!

Peaq fick åtta valpar, fyra av varje kön. Snooze fick sex valpar med den fina fördelningen fyra tikar och två hanar. Båda tikarna har skött de allra mesta själva och vi har väl bara mest varit i vägen enligt dom men man vill ju vara till hands också såklart!

Peaqs valpar är nu 12 dagar och Snooze 10 dagar.
Vi har inte tingat iväg någon ännu och vi bävar lite för de momentet. Hur vi än gör räcker vi inte till med Snooze bebisar. Många fina hem erbjuds, fler än vad det finns valpar. Vi kan heller inte bestämma oss för om vi ska spara en valp eller en varsin…
Ifrån Peaqs valpar har vi lite samma problem, att vi inte vet om vi ska spara en stor hane och lilla lilla Lilly-Ann, hon som är hälften av sina syskons storlek. Men vi tror att det bara blir en hane. Lilly-Ann kommer klara sig alldeles utmärkt i ett eget hem då det inte är något konstigt med henne mer än att hon är så förbaskat liten och söt!

Om ca 3 veckor får vi även reda på om Blomma är dräktig med Emenems Filur också. Då kommer ännu ett beslut, oavsett vad det visar då vi inte vill spara hur många valpar som helst detta år! :)
SPI_8658

Valpar och tankar

Vi skrev ut på vår instagram och eftersökte inspiration till blogginlägg. Vi har sedan vi planerat valpar på Snooze och Peaq fått många förfrågningar om valp. Jätteroligt tycker vi, sen är det många som frågat om vi redan tingat bort alla valpar och vi känner därför att ett blogginlägg om detta kan vara passande.
Denna fick vi som inspirationsinlägg på instagram:
”Jag skulle vilja läsa om hur ni tänker kring valet av valpköpare. Är själv i planerandet av min första egna valpkull och ångesten inför att inte kunna behålla alla själv :P”

– Vi har ju självklart tänkt väldigt mycket, ur många olika vinklar och lätt är det inte.
Vi har valt att inte tinga bort någon valp innan vi vet vad som kommer. Det känns inte rätt för oss att göra så.
Vi har skrivit upp intressenter på en intresselista. Vi vet att vi själva kommer vilja spara valp ur kullarna. Vad och hur många beror på om Blommas parning blir lyckad eller inte.
Vi tänker att magkänslan ska kännas rätt, sen kan man ju inte bestämma hur många valpar det ska bli och hur vi kommer välja i slutändan vet vi inte än, det är jättesvårt att svara på.
En del som tidigare anmält sitt intresse har tagit annan valp osv mycket kan hända och man vet aldrig hur det ser ut när man väl ska tro vilken valp som passar bäst var och hos vem.
Det enda vi vet är att vi inte vill ha någon bindande tingning  på valparna, vi vill att dom ska hamna rätt och vara väl genomtänkt. Kanske vi tänker annorlunda när vi har mer erfarenhet, och inte bara den erfarenheten vi har hittills. Men så här känns det just nu.
Båda raserna vi har är mycket hund på olika sätt.

Är man intresserad av valp, eller veta mer, är man jättevälkommen att höra av sig till oss.
Mer om kullarna står på www.nordicpaws.se.

DSC_6598