Skip to content

Date archive for: mars 2016

En Blombukett

Eftersom att Blomma fick 6 fina valpar den 19 mars så ägnar vi detta inlägg till våra 1 vecka gamla valpar, så får Granngården-inlägget komma som nästa helt enkelt! :)
Även denna valpningen gick väldigt smidigt, vi känner oss väldigt tacksamma både för det och att alla tre kullar kommit dagtid. Från att Blommas första valp kom ut så pågick det i 2,5 timme, först kom tre tikar, sen tre hanar.
Pappan till dessa små mirakel är ingen mindre än Flys kullbror Filur.
Vi tror verkligen på detta och vi ser så sjukt mycket fram emot att tända både en av dessa små underverk och lilla Fox i vallningen.
Vi tror att Blomma x Filur kommer bli väldigt fina och roliga vallhundar, men som också kommer passa till andra sporter. Filur har i sina yngre år tävlat agility och Blomma är en väldigt fin lydnadshund som kommer gå långt och får så mycket fina lovord från kurser och lydnadstränare.
Både Blomma och Filur är enkla i vardagen, sociala, älskar folk utan att bli klängiga. Blomma är DNA testad för CEA och IGS Normal (ej bärare) på båda.
Mer om kullen och föräldrarna finns att läsa på www.nordicpaws.se

Filur och Blommas valpars stamtavla
REGV1659/2005
Gk Vallh PR
Emenems Filur

filur2

REGV1613/2004
GK Vallh PR
Joe
joe
ISDS232899
Don
ISDS232394
Lynn
REGV1140/2001
GK Vallh PR
Moel Somolli
Moelsomolli-Fan
ISDS210890
Moel Roy
moel roy
ISDS242084
Moel Mo
 

 

REGV1551/2013
GK(Vallh)PR
Nemonixans Blomma

blomma

LOSH1069207
Round Robin I’Jak
jak
KCREGAC0901138
Kenmilito Jack
Kenmilito Jack
LOSH1018994
Round Robin Gipsy
gipsy
REGV1227/2006
GK Vallh PR
Kelliegårdens Open
lejafram
REGV1256/2005
GK Vallh PR
Eryri Roi
roy
REGV1330/2002
GK Vallh PR
Kelliegårdens Intent Iss
Kelliegårdens Intent Iss

Erfarenheter rikare

Nu blir Malamutekullen 7 veckor idag och Border Collievalparna blir 7 veckor på lördag.
Det har gått väldigt snabbt allting och det känns inte som att dom redan ska flytta nästa helg! Men det är inte utan hårt arbete, sömnlösa nätter och grått hår, det ska ni alla veta! 😀
Många erfarenheter rikare har vi blivit på den här upplevelsen, både gällande valpar och människor.
Vi har verkligen gjort allt vi kunnat för att hitta det bästa åt våra valpar. Det känns bra så här långt.
Alla Malamuter är nu sålda, dom är ju lite annorlunda tillskillnad från andra raser och man måste vara ärlig med det, trots att just våra är snälla mot hundar och varandra, för att det ska bli så bra som möjligt.
Två av valparna stannar inom Kennel Nordic Paws, hanen Qase kommer bo med oss och tiken Sally kommer vara ute på foder. Annars kommer de andra valparna flytta till hem med tidigare Malamuteerfarenhet och ett hem med stor hunderfarenhet och länge velat ha Malamute uppe vid polcirkeln, underbart, det känns såklart roligt att fler rasintresserade hört av sig till Peaq och Frostys fina kull!

Snooze valpar tog det ett tag för oss att placera i huvudet då det var många intresserade, många har vi haft kontakt med sen innan Snooze ens var parad och det är såklart jätteroligt att det är efterlängtade familjemedlemmar.
På kennel Nordic Paws kommer det stanna en tik, Fox, och bo här tillsammans med oss.
Även roligt att höra att många verkligen tror att det kommer bli fina hundar, sånt värmer såklart att höra, vi gör ju vårt bästa! :) Så snart valparna har flyttat kommer kennelhemsidan www.nordicpaws.se att uppdateras med mer information om vart alla har hamnat.

Border Colliekullens namn med rovdjurstema!
Nordic Paws Wolverine It Xtreme
Nordic Paws Lion-King
Nordic Paws Fox
Nordic Paws Lynx
Nordic Paws Cobra
Nordic Paws Zoey-Bear

Alaskan Malamutekullens namn med bergstema!
Nordic Paws Mount Hayes
Nordic Paws Mount Massive
Nordic Paws Mount Steele
Nordic Paws Mount Sneffels
Nordic Paws Mount Nirvana
Nordic Paws Mount Sally
Nordic Paws Silver Run Peak

Mitt i allt för snart 6 veckor sen så löpte Blomma. Vi har tidigare försökt para henne med en bror till Fly utan att lyckas, vi vill ju verkligen hålla oss så nära vi kan till Fly i vår avel och speciellt nu när vi lägger grunden för framtiden.
Nu hade vi tagit kontakt med en annan av Flys bröder, Filur heter han. Dom är ju dryga 10,5 år nu så det är absolut ingen självklarhet att det skulle, dels fungera, dels bli något, fertiliteten minskar ibland med åldern. Han har heller inga tidigare valpar.
Men vi kände att vi vågar inte vänta ytterligare 6 månader då F-hundarna då skulle hunnit bli 11 år. Så vi tänkte att ”Vi kör! Sista chansen till ett F-barn!”.
Filur som väntat hela sitt liv på den här chansen lyckades efter några dagars försök. Bara P var hemma med hundarna och alla tre var nog lika chockade över vad som precis hände, dom satt fast! Precis dagen innan hade vi bestämt att han skulle få åka hem för att det inte fungerade! Den ni!
Nu är Blomma på dag 42 alltså ca 20 dagar kvar ungefär, har börjat bli riktigt tjock och vi kunde inte låta bli ultraljud utan valde att i förra veckan åka och titta. Visst fanns det små pickande hjärtan där i!

Så en omgång valpar till blir det innan en längre valppaus! Mycket efterlängtad kull med blod som vi kämpat, slitit och blivit ruinerade på att försöka få på både ett och annat sätt.
Nu måtte allt bara gå bra den här gången också!!

Nästa inlägg kommer handla om Granngården!

bloggcollage