Skip to content

Date archive for: maj 2016

BOSCH Zoo’s ProAnimal

För ett tag sedan letade vi efter en dammsugare till vårt hem. Vi hade sen tidigare en trogen trotjänare som blivit runtsläpad i några år. Han, som var döpt till Mårten, hade både tappat ett hjul och kunde inte hålla fast i röret längre. Men den var så pass bra att vi fortfarande krampaktigt höll kvar i honom.
Vi frågade om tips på en bra dammsugare för ett hem med fällande stora hundar. Vår Mårtens modell fanns nämligen inte längre på marknaden, så en likadan var uteslutet.
Vi blev gång på gång tipsade om BOSCH Zoo’s Pro Animal. Det lät ju väldigt passande och vi läste vidare om den dammsugaren. Nu har vi en fin röd hemma, många roliga tillbehör som gör dammsugandet faktiskt lite roligt!
Allting blir så rent om man använder rätt munstycken på rätt saker! Vi insåg ganska så snabbt att Mårten har gjort sitt och in kommer nya Bosch, som ännu inte blivit döpt. Det måste vi ordna…
Den har som en super turbo funktion med ett av munstyckena, låter som ett monster när den har just de munstycket, men jäklar vad den suger! (på ett bra sätt alltså!)
Sen finns det superbra munstycke för soffa och mattor, själva dammsugaren luktar dessutom gott när den arbetar. Snabbt går det och den glider lätt fram på golvet, åker inte fram och tillbaka och in i väggar osv utan den är följsam!

Nu har vi provat *den* (inget namn ännu) i ett bra tag, och ja den har allt vi letat efter, rekommenderar varmt till hund och djurägare över lag och man behöver inte ha huset fullt heller för den delen, skön dammsugare med många funktioner helt enkelt! Även bilen fixade den galant att dammsuga!

Laser, vibrationsplatta och oljor

Igår kväll åkte vi till Eva Hall på Tyresö Hundmassage för att kolla in laserbehandling framförallt.
Det är Fly som är stel, hon visar aldrig smärta och därav svårt att veta vart hon egentligen har ont. Men det lär ju vara någonstans. För någon helg sen så sprang Fly rakt in i ett träd i hög hastighet, riktigt läskig händelse. Hon stångade trädet och bakdelen flög upp.
Igår fick hon första behandling med laser och även oljor i pälsen för avslappning bland annat. Vi kommer nu att göra detta en gång i veckan i en månad och sen utvärdera.
Eva gör, förutom behandling på hund även behandling på människor. Jag som haft problem med foten i över 8 år och avlastar och blir skev i kompensationen för foten fick också prova laserbehandling, riktigt konstig stickande känsla och under min behandling kom Fly och la sig tätt intill. Efter lasern och fått mer specifik plats på inflammationen i foten så blev det heta oljor med smärtstillande och antiinflammatoriskt.
S ska prova laser på sitt knä också och det märks att vi har varit och är hårt arbetande som sliter på våra kroppar. Måste bli bättre på att ta hand om dom också!