Skip to content

Date archive for: februari 2017

Södra Stockholms Hundhall

Vid årsskiftet stängde vår närmaste hundhall ner, jättetråkigt då det verkligen är ett superkomplement till utomhusträning i detta oförutsägbara vädret!
Men till vår stora glädje har det öppnat igen, ägaren är själva fastighetsägaren. Han vill ge det en chans igen då det är en väldigt efterfrågad hall. Det är väl förståeligt då den är fräsch och lagom.

Vi ser mycket fram emot att äntligen ha en fin hall att kunna träna i igen, både nu vintertid, när det är kallt och skare på en hel del ställen, men även om det regnar eller om det är alldeles för varmt ute på sommaren. Hallen är sval på sommaren och lätt att vädra genom att öppna de stora fönstren.
Det finns även högtalare att koppla in musik till, om man vill träna freestyle, eller bara ha bakgrundsmusik.

Södra Stockholms Hundhall ligger i Älta, Grustagsvägen 6, även kallad Ältahallen i vårt hus iallafall… :)
Hemsideadressen för info och bokning: www.sodra-stockholms-hundhall.se

SPI_4103

SPI_4044

SPI_4001

SPI_4023

Vallhundskurs

I lördags började vi på en grundkurs i vallning. Vi behöver det efter en vinter utan vallning och ett 2016 med mindre vallning än tidigare år.
Anmälda till kursen är Fox och Fae! Vi lånar med oss Fae också. Japp ni läste rätt, lånar!
När Blommas ägare, P’s mamma säger: ”Jag vill ha en valp efter min Blomma lika gärna som du vill ha ett Flybarn!”
Så blev det så att Fae har flyttat till  sin mamma. Man förstår allvaret efter en sån mening! 😉
Men vi kommer valla med henne och ha henne kvar inom Nordic Paws, hon är ändå Flys brorsdotter! Tur vi ses varje dag ändå 💓

Nu är det sju valltillfällen kvar, taggade!

vallfae

vallfae2

vallfox2

Snooze ♥ Yoda

Vi hade planerat att eventuellt ta en valpkull 2017, med betoning på eventuellt på hemsidan. När vi hade bestämt oss för att mars skulle bli försent för parning, så började Snooze löpa en månad tidigare än väntat.
Anledningen för att mars skulle bli försent är för att vi vill ha tävling och träningsmöjligheter kvar 2017, vilket det blir nu när det förhoppningsvis blir valpar, och som dessutom flyttar innan midsommarafton!

Det blev ganska snabba puckar att bestämma oss på och vi vägde verkligen för och nackdelar, vi pratade med många ”stackars” människor som fick utstå vår veliga dag.
Dagen då Snooze började löpa hade vi nämligen även lydnadstävling, men den fick hon avstå och stanna i bilen på. Tråkigt då vi verkligen ville starta nya LD1!
En hane som vi kikat på redan 2015 var Vallhunden Yoda. Vi kontaktade hans ägare Karin och det visade sig att hon skulle hålla kurser i Sthlmsområdet just under höglöpet. Vi lånade med oss den vackra gentlemannen på skogspromenad och vi blev riktigt positivt överraskad på en gång!
Vi har nu spenderat några timmar med Yoda och vi är verkligen otroligt nöjda med vårt val av hane. Det är verkligen en hane som har ”det”, man blir glad av hans energi och driv! Snooze är också mer än nöjd och det var mycket kärleksbus och pussande.

Nu har det blivit tre lyckade parningar och nu är det en spännande väntan! Vi håller alla tummar och tassar vi kan dels för dräktighet och mest såklart att allt går bra!

snoozeyoda
snoozeyoda4

snoozeyoda3

snoozeyoda2
snoozeyoda6