Skip to content

Date archive for: april 2017

Nu är dom här! ♥

Snooze är så häftig, så stark och så bäst…
Imorse började valpningen och först ut kom en liten tikvalp! Sen kom dom med max 20 minuters mellanrum och på två timmar hade det kommit ut 6 valpar. Snabba puckar, precis som förra gången! Fördelningen blev densamma också, två hanar och fyra tikar.
Nu hoppas vi att alla växer på sig som dom ska och att alla fortsätter att vara pigga och starka krabater!

SPI_5438

Åldrande hund

Usch vad jobbigt det är att se sin bästa vän åldras…
I augusti blir min käraste Fly 12 år. Hon blir verkligen äldre snabbt och det är jättejobbigt att se. Än sålänge är det under kontroll men små snesteg i vardagen blir konsekvenser senare, te.x stelhet och knakig.
Det är en ju naturlig process att åldras, och det behöver nödvändigtvis inte betyda att livet blir tråkigt och dåligt, men man behöver ta hand om kroppen på ett annat sätt. Vi kompromissar genom att mestadels gå långpromenader i koppel, men även på ”gå här”kommando få röra sig lös men inte i full fart. Laser kör vi i perioder och cartrophen har vi också gett i perioder och nog dags snart igen.

Fly är en sån individ som inte förstår sitt eget bästa, vilket försvårar jobbet i att hålla henne hel. Hon vill valla de andra hundarna, hon vill race:a allt hon har sida vid sida med den snabbaste i flocken. Vilket hon även ville göra som totalt blind. Hennes galenskap tar ibland över, men det är även det som gör Fly till Fly!

Vi lever vidare och hoppas på lång tid kvar tillsammans 

SPI_4631

Trött och tung på träning

Nu är det snart bara två veckor kvar, vilket innebär total mammaledighet för Snooze.
Hon visade tydligt förra helgen att det är nära nu. Vi var nere på klubben och tränade och nog för att Snooze vanligtvis är bra på passiviteten så brukar hon inte slumra till under träning med Fox.
Hon är en trygg hund fina Snorpan. En fantastisk mamma och en bästa vän!
Nu håller vi tummarna att allt går bra och lika smidigt som förra gången.

SPI_4750