Skip to content

Date archive for: augusti 2017

Utställning

I söndags var det utställningsdags för vår fodertik, Nordic Paws Mount Sally.
Denna dagen hade vi råkat dubbelboka oss och vi skulle befinna oss på lydnadstävling på Värmdö samtidigt på utställning i Märsta. Efter mycket funderande så fick vi tips från Cahppes att fråga Ann Lundgren, en annan Malamuteuppfödare om hon ville, kunde och orkade ställa även Sally om fodervärden kunde ta henne till platsen. Roligt nog ville alla ställa upp och Sally fick bli utställd! Dessutom säkerligen mycket proffsigare än om vi skulle ställa själva! Nu var det Anns kompis som ställde, men även hon var ju en bra handler! Tacksamma för alla som hjälptes åt med det!

Sally fick excellent, CK och blev BIM och BIR blev Anns egna fina Maddox – C.I.B Nord uch NO V-14, NORD V-14, SE V-14 Cahppes Black Snowflake. Fin hane det där!

Nu blir det ett par till utställningar och sedan förhoppningsvis ett dragprov till vintern för Sally! Fin och trevlig tik som fått många fina ord om sig sen utställningen, både om temperament och utseende, det är trevligt att höra!

Kennelträff

För några veckor sen ordnade vi upp en kennelträff för våra två första Border Colliekullar. Vi hade likt förra året bokat in vallning för instruktör! Denna gång hos Peter Nilsson i Skinnskatteberg. Roligt med lägerkänsla även om vi denna gång inte hade möjlighet att utnyttja träningslokalen på kvällen då vi hade tagit emot en vuxen hund, Flys fina fina dotter, under dagen som ska hänga med oss på obestämd tid. Det blev lite pyssel runt det då hon även löpte… :)

Att se sina egenuppfödda valpar göra det dom är födda till är helt underbart roligt! Vi kan inte vara annat än nöjda, både med valpar och valpköpare.
Snooze och Jakes valpar inledde lägret på torsdagen, de fyra tikarna Fox, Lynx, Zoey och norskan Cobra kom, hanarna hade tyvärr inte möjlighet att medverka. Tikarna har många likheter och ser mycket fina ut i vallningen.
Lynx har egen fårgård och matte har verkligen legat i för att kunna använda henne såsom det varit tänkt, enbart 1,5 år gammal och redan så otroligt begåvad. Väldigt roligt att se någon som tränat sin första vallhund så otroligt fint, mjukt och tryggt! Går redan helt på pipa och mjuka fina rörelser med fint driv.
Fredagen ägnades mestadels åt Blomma och Filurs kull, där tikarna Prim och Lily och hanen Birk medverkade. Lily bor hos Filurs matte. Filur gick tyvärr bort när hans valpar endast var 6 månader gamla. Han var ju gammal redan när vi använde honom… Men matte är väldigt kär i sin finfina Filurdotter! Båda tikarna var ganska lika varandra på många vis, och hanarna verkar vara lika på annat vis! Mjuka vallhundar som verkar passa sina ägare väldigt bra, Prim fick hämta stora fårflocken och ta in dom i Peters 25:a för att sen dela dom och spara kvar en grupp i träningshagen och släppa ut en grupp! Roligt att se en hund utvecklas så mycket under dessa två dagar, hon var duktig innan också men nu även med erfarenhet av stor fårflock och delningar!

Nordic Paws Zoey-Bear
Nordic Paws Zoey-Bear

 

Nordic Paws Lilac - BIRK
Nordic Paws Lilac – BIRK

 

Nordic Paws Cobra
Nordic Paws Cobra

 

Nordic Paws Lynx
Nordic Paws Lynx

 

Nordic Paws Lynx
Nordic Paws Lynx

 

Nordic Paws Lilac - BIRK
Nordic Paws Lilac – BIRK

 

Nordic Paws Primrose
Nordic Paws Primrose

 

Nordic Paws Primrose
Nordic Paws Primrose

Nordic Paws Cobra & Nordic Paws Zoey-Bear
Nordic Paws Cobra & Nordic Paws Zoey-Bear

 

Nordic Paws Lynx
Nordic Paws Lynx

 

Tävling

I söndags förmiddag var det dags för tävling igen! Roligt värre, längtat jättemycket men inte ens påbörjat vittringen därav blir det ingen klass 2 ännu. Trist och dumt, men det är som det är! En till klass 1 blev det för Fox i rent tävlingssug och en klass 1 för Keep.

Keep hade fin koncentration och bra sinnesstämning för tävling, och var taggad som vanligt inför träning och tävling.
Keep hade startnummer 3, fick en kortare kommendering på uppvärmningen och utförde sen alla moment korrekt och förvånade oss glatt i vissa moment! 292,5 poäng och ett första pris!
Fox fick startnummer 7 och fick komma ut på uppvärmning när start nr 6 var på planen, för Fox spelar det inte så stor roll om hon är med ute, sitter i bilen, får lång uppvärmning eller ingen uppvärmning alls, hon är stabil på alla möjliga förberedelsevis, än så länge kan vi väl tillägga också. Man vet ju aldrig hur saker och ting utvecklas längs vägen.

Vi har påbörjat att träna om fotgåendet lite då hon trängt något otroligt, det kändes bättre på tävlingen men är inte helt klart ännu, och så mycket har vi heller inte tränat, det belönades med 8,5 poäng iallafall. Bättre än förra tävlingen iallafall!
Ställandet blev en 10:a, även det bättre än förra tävlingen. Rutan blev en 10:a, vilket förra tävlingen nollades, Apporteringen blev det också en förbättring i.
Fox poäng slutade på hela 310 poäng, vilken liten stjärn-räv. Mycket fina ord från domaren och publik också för den delen, stolt över fina hunden!

Nu måste vi ta tag i vittringen så vi kan spurta vidare allihopa!

SPI_1480