Skip to content

Date archive for: november 2017

Reklamfilmshundarna

För några veckor sen var Snooze och Qilaq med i en liten reklamfilm, här kommer resultatet!
Roligt att få möjlighet att medverka i inspelningar emellanåt! Både Snooze och Qilaq är ju riktiga entertainers och blir riktigt glada över att få prestera i sådana här sammanhang!

Elvaårsdagen…

I lördags skulle finaste och absolut snällaste brunbjörnen Whisky fylla 11 år, saknaden är enormt stor. Det känns inte riktigt på riktigt än att han gick bort förra fredagen.
Han har varit sjuk mer eller mindre ganska länge, men blodprover och kissprover har sett normala ut. Han har inte orkat gå långa promenader utan att rossla massor. Visade sig att han fått ett litet blåsljud på hjärtat. Så vi anpassade hans promenader ännu mer.
Så även om det pågått ett tag, och att vi varit regelbundet hos veterinären i nästan ett års tid, så gick det nu väldigt snabbt på slutet och han blev snabbt insjunken och var blockhalt från en dag till en annan, utan att något hade hänt, han hade inte ens varit lös på promenad eller ens på tomten. Han fick smärtstillande, men fick blodig diarré så fick avsluta kuren snabbt och han blev sämre i benet igen. Troligen cancer av något slag med tanke på rasen, jättesorgligt och jättejobbigt efter så många år tillsammans, en lång och krokig väg men många udda beteenden, och sno mat, och simma tills man typ fick hoppa i efter honom, till att bli en fantastisk och viktig hund i flocken och bland valparna!

Han saknas verkligen här hemma, han var en trygghet för oss alla! 

whisky

Höftröntgen avklarat i fredags…

Höftröntgen är ju något som både är spännande och hysteriskt nervöst!
I fredags morse bokade vi in Nordic Paws Fox tillsammans med Emilie som har Nordic Paws Primrose, som är efter Blomma och Filur, vi hade bokat hos samma röntgenperson som alltid.
Prim var först ut och hade bokat både höfter och armbågar, när hon var avklarad var det Fox tur, där vi egentligen bara bokat höftröntgen, men lite missförstånd så var även armbågarna inskrivna i programmet, och därför bestämde vi att även röntga armbågarna. Det är inget måste på rasen och vi gör generellt inte det då det inte är något rasproblem.

Idag kom resultaten!
Nordic Paws Fox har HDgrad A och armbågar UA
Nordic Paws Primrose HDgrad B och armbågar UA

Skönt att ha det avklarat och nu är det dags för oss att boka in Prims syster Fae, Bluebell också!

SPI_2538