Skip to content

En helg på läger!

Den här helgen här spenderats på läger, inte helt förberedda då förkylningen har slagit till här. Inte bästa förutsättningen för bra planerande!
Vi åkte klockan 6 på lördag morgon mot vallning i Skinnskatteberg hos Peter Nilsson. Vi var bara fem stycken på kursen så vi hann köra alla våra hundar faktiskt, både med och utan Peter. Vi hade uppdelat 25:an och stora fältet så det var verkligen träning i ett!
Peter hade bokat en stuga på en camping 1,5 mil bort då deras hundcenter var fullbokat. Boendet var väl inte riktigt i samma standard som hundcentret, utan det var en minimal 4-bäddsstuga utan egen toalett. I spöregn utan någon form av ”hundförvaring” efter ingång…! Campingkänslan blev iallafall på topp! Koka vatten i kastrull till kaffet på morgonen osv med snorpapper överallt.
Snooze och Isac var dom som fick mest tid i helgen, men även Fox, Lark och småvalparna fick vara hos fåren.
Snooze fick chansen att briljera lite när fåren från 25an stack och vi redan var nere på stora fältet och tränade, Snooze favoritmoment, hålla två flockar isär, stora dessutom. Hon jobbade på jättebra och med stöttning i det stora draget ner mot fältet fick hon upp dom genom skogen och in i 25an där unghundarna skulle träna vidare.
Hon har under en tid varit lite ”ur hand”, det är absolut inte hennes fel alls, utan vi har haft väldigt bristande träning då vi sällan hittat fåren i vår enorma hage, och träningen som blivit har blivit mycket eget jobb för henne, hitta fåren i skogen, ta hem fåren i skogen med mig som släptåg osv. Under helgen kan man säga att det har löst sig mer igen och teamkänslan fanns där igen!

peterkurs7

peterkurs6

peterkurs5

 

peterkurs9

peterkurs8peterkurs4

peterkurs2

peterkurs

peterkurs3

Published inVardag

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *