Skip to content

En ängel som blev en varulv? Hund bortskänkes.

Vi har aldrig varit med om att någon av våra hundar varit särkilt bit/förstörelse benägna, inte ens under sin uppväxt eller valpperiod. Vissa hundar har man ögonen mer på än andra, men mest för att magkänslan sagt det. Det största som gått sönder eller tuggats på i nutid är en iPhoneladdarsladd. Thats it.
Tills denna helg som var nu…
Det knäppaste är också att det inte var ”vem som helst” heller, utan den hunden som varit mest lamm under valptiden, kissade väl inne som max en gång sen vi hämtade honom. Keep.
Han var med i helgen på vallkursen, men vallade inte. Han brukar inte bry sig nämnvärt över att lämnas i fårhagen, förutom mest när man precis går ifrån bilen, då kan han stressa lite just i fårhagen, men det lägger sig snabbt och han finner sig ALLTID i det.
Men, han bestämde sig verkligen för att slå på stort denna enda gång han skulle vara busig? Dum? Galen?…
Han hade alltså tagit både tuggor och rivit på en större tallrik size på instrumentbrädan. Man kunde blotta airbagen, som som tur var inte hade poffat. En bil för ett par hundra tusen tänkte Keep skulle bli hans första och förhoppningsvis sista offer.
Behöver vi säga att Keep inte syntes till i bilen när vi kom tillbaka? Tanken var nog ”Ops vad fan hände, det var inte jag!”

Som sagt, vi är inte vana vid att våra hundar ”spränger” saker, eller ens ”sliter” på hemmet eller så. Men vi fick tydligen vår del av den kakan också tillslut, men att det skulle vara Keep, det är inte helt lätt att ta in! Bilen lämnades in på ett helhäftigt ställe, och nej den ska inte vara så där ”kladdig” utan det är bara inte klart än, nu ska det härda klart till imorgon sen får vi äntligen hämta vår fina bil igen….
Tanken att sätta ut Keep på blocket för att ha råd att reparera skadan var väl inte helt otänkbar där och då… Vilken hund gör ens sådär, och särskilt fårsugen är han inte heller… Dumt…

bilen4

Published inVardag