Skip to content

Vinterhage

Dagen idag har utöver promenader gått till att bygga vinterhage till fåren. Äntligen har vi dessutom en bra träningshage för unghundarna!
Hela sommaren har våra fina får gått i en stor 12,5 hektar hage i skärgårdsmiljö vilket inneburit smått problem med att hitta dom mellan varven. Dalgångar, klippor och annat har ibland gjort sökandet väldigt långtråkigt. Även duktiga hundar får svårt att söka av då det är delvis otillgängligt och farligt brant på många ställen.
Hur som helst, vi gjorde en träningshage där och hann ju träna lite då och då. Sen har dom sen några veckor tillbaka gått i en gammal hästhage med två elband. Där har inte alla kunnat träna och det har varit mindre ytor uppdelat med smalare gångar mellan. Inte optimalt men okej för de lite mer tränade hundarna.
Nu har vi en större yta, fårnät och plant! Det ser ut att bli bra!
Detta blir nu alltså vinterhagen, nära till fodret och tillgång till att gå in i den röda ladan kommer finnas.

hagen

Published inVardag

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *