Skip to content

Lika busig som man ser ut…

… Vissa hundar är ju så, lika busiga som dom ser ut att vara!
Qase är en sån hund, man ser på hela hans sätt och utstrålning att det är mycket bus och rackartyg i hans närvaro…
Ett bus som blir problem är att han rymmer ur hundgården, det verkar absolut inte vara så att han ogillar sin hundgård, inte alls. Den är dessutom berikad och han leker gärna och mycket i den, både själv och tillsammans med Niqo.
Det verkar vara själva grejen att komma ut i friheten, Qase är den enda av våra hundar som inte kan eller ska rättare sagt, vara lös. Han lyssnar inte och han kommer inte. Man kan locka med varsomhelst, och man kan vara hur rolig som helst, funkar inte ens under träning. Antingen är han omogen och inte mottaglig för träning eller så är det något annat, han kanske bara är en extrem polarhund helt enkelt.
Hur som helst, direkt när chansen ges, det vill säga att vi inte synts till på ett tag så tar han sig ut ur hundgården, helst genom att flytta på en träskiva vi har i ena hörnet. Niqo skulle aldrig aldrig i hela sitt liv lämna sitt fort och finaste hem, enligt honom så det kan finnas hur stor lucka som helst, Niqo sover vidare i sin hundgård.

När Qase rymt ur hundgården så verkar han stanna på tomten, aldrig behövt leta utan han är alltid inom synhåll trots att tomten inte är inhägnad. Så något måste vi lärt honom. När man sen ser honom så går man ut, öppnar riktiga grinden till hundgården och säger ”-KOM QASE, hopp in!” och då kommer jättebamsen i 180 km i timmen och hoppar in i sin hundgård och leker…

Så vårt helgfix blir att försöka fixa i hundgården, försöka göra den säker och försöka berika den ännu mer för honom, Niqo är som sagt helt kär i att kunna vara ute och springer verkligen dit och hoppar in efter vi kommer hem från jobbet! Tror Qase gillar sin hundgård också, som sagt snabb dit efter promenad eller jobb också, men friheten utanför lockar och vi får helt enkelt försöka hitta lösningar att kunna låta honom springa fritt som han vill, men inom kontrollerade former, i lina eller inhägnad.

SPI_2296

Published inVardag

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *