Skip to content

De 4 veckorna som sprang iväg!

Nu är valparna drygt 4 veckor, helt galet vad tiden springer iväg!
Det är så spännande att följa deras utveckling, och Malamuterna som är två dagar äldre ligger hela tiden fler steg före, så man har alltid ett hum om vad som komma skall i Border Colliehagen.
Mammorna har börjat vara ifrån sina valpar längre stunder, ligger och sover utanför istället för i hagarna och valparna har ju fått sina sylvassa tänder.

Angående maten så tänkte vi vara duktiga och ge båda mammorna och deras barn Orijen puppy, men nej, det var inget vidare i detta syfte iallafall. Mängden kunde inte ökas och valparna åt inte med god aptit.
Nu när valparna är 4 veckor så går det åt otroligt mycket mat och energi till mammorna och på bara 2-3 dagar så gick tikarna ner jättemycket i vikt, vi tog ett snabbt beslut att byta mat, så nu äter mammorna och valparna Pro Plan puppy, och sen blandat vi i Mush valpköttbullar. Valparna slänger nu i sig maten och mammorna ökade i fettlager på bara 2 dagar igen, så nu är vi på rätt spår igen.

Det ser även ut som att vi bestämt oss en aning om vart alla ska, och att vi eventuellt har en Malamutevalp kvar.
En Malamutetik kommer vi att ha på foder och en hane stannar här hemma.
Vi håller även på att bestämma oss om vi ska ”tinga iväg” sista BC-hanen eller om han ska få stanna här. Därför har vi inte hört av oss till alla intresserade ännu. Vi vill nog först se om Blomma är dräktig eller inte.

Published inVardag

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *