Skip to content

Kennelträff

För några veckor sen ordnade vi upp en kennelträff för våra två första Border Colliekullar. Vi hade likt förra året bokat in vallning för instruktör! Denna gång hos Peter Nilsson i Skinnskatteberg. Roligt med lägerkänsla även om vi denna gång inte hade möjlighet att utnyttja träningslokalen på kvällen då vi hade tagit emot en vuxen hund, Flys fina fina dotter, under dagen som ska hänga med oss på obestämd tid. Det blev lite pyssel runt det då hon även löpte… :)

Att se sina egenuppfödda valpar göra det dom är födda till är helt underbart roligt! Vi kan inte vara annat än nöjda, både med valpar och valpköpare.
Snooze och Jakes valpar inledde lägret på torsdagen, de fyra tikarna Fox, Lynx, Zoey och norskan Cobra kom, hanarna hade tyvärr inte möjlighet att medverka. Tikarna har många likheter och ser mycket fina ut i vallningen.
Lynx har egen fårgård och matte har verkligen legat i för att kunna använda henne såsom det varit tänkt, enbart 1,5 år gammal och redan så otroligt begåvad. Väldigt roligt att se någon som tränat sin första vallhund så otroligt fint, mjukt och tryggt! Går redan helt på pipa och mjuka fina rörelser med fint driv.
Fredagen ägnades mestadels åt Blomma och Filurs kull, där tikarna Prim och Lily och hanen Birk medverkade. Lily bor hos Filurs matte. Filur gick tyvärr bort när hans valpar endast var 6 månader gamla. Han var ju gammal redan när vi använde honom… Men matte är väldigt kär i sin finfina Filurdotter! Båda tikarna var ganska lika varandra på många vis, och hanarna verkar vara lika på annat vis! Mjuka vallhundar som verkar passa sina ägare väldigt bra, Prim fick hämta stora fårflocken och ta in dom i Peters 25:a för att sen dela dom och spara kvar en grupp i träningshagen och släppa ut en grupp! Roligt att se en hund utvecklas så mycket under dessa två dagar, hon var duktig innan också men nu även med erfarenhet av stor fårflock och delningar!

Nordic Paws Zoey-Bear
Nordic Paws Zoey-Bear

 

Nordic Paws Lilac - BIRK
Nordic Paws Lilac – BIRK

 

Nordic Paws Cobra
Nordic Paws Cobra

 

Nordic Paws Lynx
Nordic Paws Lynx

 

Nordic Paws Lynx
Nordic Paws Lynx

 

Nordic Paws Lilac - BIRK
Nordic Paws Lilac – BIRK

 

Nordic Paws Primrose
Nordic Paws Primrose

 

Nordic Paws Primrose
Nordic Paws Primrose

Nordic Paws Cobra & Nordic Paws Zoey-Bear
Nordic Paws Cobra & Nordic Paws Zoey-Bear

 

Nordic Paws Lynx
Nordic Paws Lynx

 

Published inVardag

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *