Åldrande hund

Usch vad jobbigt det är att se sin bästa vän åldras…
I augusti blir min käraste Fly 12 år. Hon blir verkligen äldre snabbt och det är jättejobbigt att se. Än sålänge är det under kontroll men små snesteg i vardagen blir konsekvenser senare, te.x stelhet och knakig.
Det är en ju naturlig process att åldras, och det behöver nödvändigtvis inte betyda att livet blir tråkigt och dåligt, men man behöver ta hand om kroppen på ett annat sätt. Vi kompromissar genom att mestadels gå långpromenader i koppel, men även på ”gå här”kommando få röra sig lös men inte i full fart. Laser kör vi i perioder och cartrophen har vi också gett i perioder och nog dags snart igen.

Fly är en sån individ som inte förstår sitt eget bästa, vilket försvårar jobbet i att hålla henne hel. Hon vill valla de andra hundarna, hon vill race:a allt hon har sida vid sida med den snabbaste i flocken. Vilket hon även ville göra som totalt blind. Hennes galenskap tar ibland över, men det är även det som gör Fly till Fly!

Vi lever vidare och hoppas på lång tid kvar tillsammans 

SPI_4631

3 thoughts on “Åldrande hund

  • Min Boxertik Lego blev 13, det är något speciellt med att leva med en äldre hund. Jag fann att bandet mellan oss blev extra strakt och jag njöt av varje dag med henne. Jag hoppas du får mycket mer tid med din söta Fly. Mina tidigare tikar fick tyvärr inte något långt liv.

    • Tack! Vi kämpar på, med hennes diabetes bland annat så har bandet blivit väldigt starkt… Aldrig haft en så pass gammal hund som Fly. Gäller att vara rädd om dom och hoppas att det är gott nog.

  • Så jobbigt att se en älskad vän bli gammal och allt sämre. 🙁
    Mina föräldrar hade en labrador som jag älskade oerhört mycket. Gjorde så ont att se honom bli sämre. 🙁 Han kunde ramla ihop ibland och det var väldigt jobbigt. Minns när han låg i sin bädd en kväll och jag satte mig bredvid honom. Jag klappade honom och grät. Jag tog farväl då ifall han plötsligt skulle gå bort. Han levde att tag till och en dag ringde mamma och berättade att han nu var borta. 🙁 Jag älskade den hunden av hela mitt hjärta och jag hade fasat för dem där dagen i flera år.

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *