Årets första lektion!

Idag var vi på privattimmar i Nykvarn hundhall med Keep, Snooze och Fox. Det var mycket givande! Hundarna fick 30 minuter var och vi gick mest bara igenom grunder, saker vi låtit slinka igenom under träning och tävling har börja dyka upp. Vi har tre veckor på oss att göra våra läxor innan nästa kurstillfälle!

Keep ska träna sina ingångar (sitter snett), vänstersvängar (tränger) och att bromsa in på t.ex. inkallningen. Han lyckades göra vurpa och slog runt ett varv, reste sig upp och fort in i fot. Springa är det bästa han vet! Hans fria följ har äntligen blivit så mycket bättre, förutom i vänstersvängar, från att tränga hela tiden till att faktiskt hålla en någorlunda bra position! Lära honom startklassens apportering ska också göras.

Fox ska träna grundträning i fotgående då hon tränger. Hon ska även träna ingångar med apport i munnen då vi tyvärr slarvat med det, det har varit oklart för henne och oss vilken ingång hon ska göra, men nu har vi bestämt att hennes ingång är att gå runt. Hon är förövrigt JÄTTErolig hund i träningen! :))))

Snooze är stabil i sitt tränande och kan mer än vad vi tror. Hon ska träna på sin fotposition som har blivit lite slarvig. Inför dem nya momenten i class 1 ska hon även lära sig att frysa position i sitt, ligg och stå under marsch.

spi_1455

spi_1471

spi_1490

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *