Äventyr uppför

Under semestern har vi haft en form av valltema. Vi har farit runt ganska mycket för erfarenheter i vallning.
Det absolut största inom äventyrskategorin var att vara en del av att ta upp 360 får för Romme Alpin. Det var inte bara för att, utan dom skulle fribeta där innan vi skulle ta hem dom igen.
Detta äventyr var välplanerat, med djur inblandat kanske allt inte alltid går enligt plan. Vilket gjorde äventyret till ett riktigt äventyr! Riktigt lärorikt och trots att man var trött på kvällen, fick sitta ute och nattvakta fåren, för att sen tränga sig in i ett tält med 6-10 andra personer med tillhörande hundar. Vi bjöds på god mat och intressant sällskap och tiden gick snabbt uppe på berget.
Precis när vi tagit oss upp brakade åskan lös, i detta läge var man mycket tacksam att inte längre ha någon hund som är rädd. Är själv lite rädd för mullrandet och blixtrar men att sitta under ett tak utomhus vid Rommes Våffelstuga var förhållandevis tryggt.

Luna, Happy, Fox, Härja och Rey

Vi var medbjudna av Sanna som har Nordic Paws Lively Rey och Härja. Riktigt roligt att få se Rey jobba på riktigt, med massa får och ansvar. Väldigt fin hund, precis som syster Happy.

Luna som inte är vidare tränad var i början ganska speedad och faktiskt jobbig, hon var i koppel och undrade nog vad i helskotta vi höll på med.
Men vartefter resans gång så började hon varva ner, sista biten mot lägerplatsen släpptes hon och visade sig vara duktig och på kvällen vakade hon lugnt och fint. Dagen efter när vi skulle hem kunde hon jobba hon lös redan från start, extremt duktig på att veta exakt vart hon behövdes och när! Duktig hund på att gå framför och stoppa. Hon har lugn och tålamod. Hon var en propplösare som hjälpte andra som ”fastnat” med sina fårgrupper i myrarna innan stigarna kom.

På vägen hem, Happy jobbar lugnt och metodiskt
På vägen upp!
Innan vi ens visste vad som väntade! Fox och Happy
Mycket fick man lära sig!
Luna
360 får på fribetning