En fylld helg i vanlig ordning

En vanlig helg brukar innebära ganska många steg för oss enligt StepApp, en lugn dag kanske 20 K steg. Denna helg var inte annorlunda.

Morgonen började med att vi skulle flytta våra fina Gotlandsfår med tillhörande 18 lamm till en stor sommarhage en bit från gården.
Vi tänkte utmana oss själva lite och lät Fox göra jobbet, man, eller vi, väljer ju oftast de som man alltid väljer och det är Fox mamma Snooze.
Vi har våra får i ett populärt naturreservat, parkeringen full med bilar, vilket betyder mycket människor i rörelse, så att flytta får klockan 12 en solig lördag är väl kanske inte det smartaste, men då det inte var inplanerat så fick det bli så för att inte störa andra måsten.

När lammen var på plats och läget under kontroll for vi hemåt för att sedan vara med på en ”träningstävling” i lydnad, jättenyttigt och roligt. Det var för de två kommande tävlingsledarna på vår hemmaklubb som behövde träna lite på att lägga upp banor och kommendering!

Många fina saker blev det, andra saker som man måste träna mer på.
Till exempel så har jag och Fox verkligen haft problem i Z:at i klass 3, iallafall på tävling, inte så värst på träning. Men skiftet SITT har inte fungerat på tävling. Vilket det under lördagens kommendering faktiskt gjorde, med lite hjälp!
Samma när det varit skiftet SITT i cirkus, så näää, helst inte. Men nu så! Kul med framsteg i träningen!
Nu var det första träningen sen förra tävlingen, vilket var i Uppsala. Nu kommer vi dock verkligen försöka lägga in lite lydnadsträning varje dag, vi har tre inbokade tävlingar som vi verkligen VILL se fram emot! Och då måste man träna!

Man kan nästan tro att allt handlade om Fox denna helg, men så var inte fallet, lydnad tränades även av Keep och Happy, både lördag och söndag var vi på Nacka Brukshundsklubb.
Keep har lite kvar i klass 2 och Happy tränade vidare på klass 1 moment, samtidigt som hon länkar viktiga saker i Startklassen som hon tänkte starta snart!
Långpromenader med hela gänget och planerande av hur vi ska fortsätta vallträningen med våra fina hundar som vi vill ut på vallhundsprov med i år! Fox, Happy, Lark och Luna, sen får vi förhoppningsvis hjälp med Keeps prov! Vilket låter lovande, han är lite… energisk! Men snäll! Inte riktigt van vid den typen av vallhund bara, men många säger att han är en hund passande gårdsarbete. Så är det säkert, men han är vår fina fina Keep, bäst på dragträning och en stabil hane i flocken.

Snoozestackarn har slagit i knät för några veckor sen, men efter vila ser hon helt återställd ut, men vi tänker att vi tar det väldigt lugnt med henne, hon måste bara hålla länge! Så är det! Hon har ett reklamjobb inbokat igen, alla vill ha henne! haha! Mer om det senare!

Sen cyklade vi med Malamuterna. Det är en väldigt avslappnande aktivitet som uppskattas av två och fyrbenta. Vi försöker få till det två – tre gånger i veckan vilket verkligen gett starka kroppar på Malamuterna! Kul att få lite ”betalt” för jobbet, verkligen se ett starkt trav på te.x Qase som tidigare skrittat eller galopperat oavsett takt på cykeln.

(Vi väntar fortfarande på våra linor som vi beställde den 30 april, har nog aldrig öppnat brevlådan så ofta!)