Fåren fick sig en klippning

Dagen innan julafton blev äntligen våra får av med den stora kostymen ull. Vi har under en längre period letat fårklippare, men då vi inte haft får året om tidigare så har vi inte vetat vart vi ska leta. Men vi fick äntligen lite tur och nu är det gjort!

Alla åtta väntar förhoppningsvis lamm i april, med en fin stor bagge vid namn Johannes, tidigare köpt på baggauktion, men det var innan han kom till oss. Han har sedan några veckor tillbaka flyttade vidare till en annan Gotlandsfårsgård för att betäcka fler.
Vi har några vallhundsprov att gå nästa år och helst våga sig ut på IK1, därav har vi och hundarna inte tid för fårens mammaledighet och kommer behöva skaffa en träningsgrupp så småningom. Så vet ni några som säljer bra träningsfår, med MV-status så får ni gärna slänga hit en kommentar eller mail!

Hundarna fick mot sin vilja vänta i bilen under klippningen, det var mycket olika reaktioner i mötet med den avklippta ullen sen. Snooze, den sanna djurvännen trodde att hennes får hade blivit bragda om livet, Oz sprang rakt över ullen för att komma till fårgrinden och Luna nosade igenom allting.

Snooze

fåren

snoozeluna

snoozeluna2

Snooze from PS Dogs on Vimeo.

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *