Fly, Snooze & Keep

Denna trio finns det egentligen hur mycket bilder på som helst, från att Keep var en liten plutt.
Detta är vår lilla family, det är mor&far föräldern Fly och då barnbarnen Snooze och Keep.
Denna historien kan ju egentligen göras hur lång som helst, men det är inte tanken nu. Det blir nog långt ändå!

Allting började med att vi oplanerat fick in Fly i vårat liv. Det var egentligen tanken att Pavlinas mamma skulle ha henne, och det var hon som köpte Fly som 7 åring. Alltså en omplaceringshund.
Fly var väl inte riktigt den hund som Pavlinas mamma tänkt sig, och hon passade verkligen inte som blivande terapihund, och vi tog då hastigt över henne skulle man väl kunna förklara det kort. Fly var inte helt ostressad och terapihund skulle inte falla sig naturligt för henne.
När mamma köpte Fly fanns det en planerad kull efter henne, med den fina hanen Cefn Golau Oz. Vi valde att genomföra parningen då det fanns kö på den, vi tänkte att vi själva sparar en eller två valpar också.
Det var vår första kull och vi hade verkligen inte planerat att bli uppfödare egentligen. Minns heller inte så mycket från denna tiden, mycket strul i allt annat runt omkring just då för oss också.

Fly fick då denna kull i september 2013. År 2013 var allmänt ett kaos år för oss, två hundar hade hastigt lämnat oss i juli, Zuki (Ceskoslovensky Vlciak) då hon hade stora magproblem så tog vi det beslutet att låta henne somna in i juli, tre dagar senare blev Farqas förgiftad och dog inom ett dygn under intensivvård på Djursjukhus. Minnena från denna period är alltså inte helt klara.
Flys födde två eller tre underutvecklade valpar, en dödfödd och en levande. Han blev dock bara 3 dygn och hade väl inte oddsen på sin sida från början när vi sett vad som kommit ut. Varför det blev så här har vi inget säkert svar på.
Detta är hur som helst en stor sorg och har väl egentligen bara blivit starkare sorg ju mer fästa vi blivit vid Fly. Det skulle betyda allt att ha en son/dotter, så som jag känner för min bästa vän idag.
Fly fick i samma veva i detta kaos även diabetes, troligen något som låg latent och bröt ut efter detta och det har inneburit att vi kommit varandra mycket nära, då diabetes kräver oerhört mycket tid.

Vi hade ju helt ställt in oss på valp från Fly och fick se och vara med om saker som vi hoppas att ingen behöver vara med om eller se. Otroligt nog hade Flys dotter Squid en kull precis samtidigt och vi fick då chansen till en tikvalp ur hennes kull. Det är vi evigt tacksamma för. Det är då Snooze.

Snooze kom då in i våra liv i oktober 2013, och Fly, som vanligtvis inte skapar band till andra hundar, tog Snooze under sina vingar och dom har helt klart ett speciellt band än idag. Hon kom i precis rätt tid för Fly och hon har vanligtvis inte närkontakt med någon hund, men med Snooze är det okej.

Att vi valde att även ta hem en till BC, Keep, är för att han är efter Flys son Epic. Vår lilla kille som levde i tre dygn var svart/vit och det kändes självklart att vi ville ha ett till barnbarn, en hane, då det är så nära vi kan komma.

Snooze är idag 2 år, jätte enkel, snäll och mysig hund. Framförallt är hon en trevlig i både vardag och att träna med, allt vi testat på hittills har hon tagit på fullaste allvar och med glädje.
Hon är lättränad, något som är väldigt roligt. Hon har fått många fina ord om sig i vallning, lydnad och agility. Hon har stor potential i alla tre saker och vi hoppas att vi kan ta till vara på det så småningom.
Vallningen är väl egentligen det som vi älskar mest, men tävlingslydnaden har vi fått höra att hon har stor potential och verkligen drivet i det. I agilityn har vi hört att hon är tight i svängarna och hysteriskt snabb, vi har ingen aning om vad allt betyder som folk säger om agility då vi inte alls är insatta, men det lät som att det skulle vara något bra! 😉
I vallningen är hon snabb, lilla vesslan, mycket djurkänsla och orädd. Rolig att träna och man utvecklas mycket själv.
Snooze är vår egentränade och godkända vallhund, det var en nervös dag och egentligen inte för att jag inte trodde att det skulle gå, utan det är tävlingsnerverna. 81 poäng och dagens bästa hämt slog hon till med, och hade det inte varit på så skakiga ben jag själv gick hade fösningen blivit desto bättre då det verkligen är något Snooze är bra på.
Vårens ”att-göra” är att lära mig & Snooze vallpipan så vi kan ge oss ut på lite IK1 tävlingar också.

Keep då, han är en Border Colliehane, liten slyngel med energi för ett helt fotbollslag. Galen men mycket snäll kille. Han är inte ett lika självklart barnbarn för Fly som Snooze är. Men hon tycker att han är lite rolig med sin energi, det kan hon inte riktigt dölja!
Han är väldigt fin i fårhagen, väldigt mycket är han, men gör fina saker.
I lydnaden har han verkligen inställningen att komma långt och det ska vi verkligen försöka med, han älskar att träna och använda huvudet!

flysnoozekeep

36568_1363016668

snoozefly