Hålla hundarna i trim

Något vi tycker är viktigt är att trots att man har många hundar försöka hålla alla i form.
Det är svårt emellanåt, men det är det ju med vissa individer även om man bara har en eller två hundar.
Qilaq till exempel har otroligt lätt för att lägga på sig, han älskar mat och han hatar fysisk träning. Ingen bra kombo när man är en Alaskan Malamute. Han har provat med dietmat och lightmat, men då får han ofta sina hudutslag istället. Han har provat att få färskfoder, men samma där så kommer hudproblemen som ett brev på posten.
Nu äter han samma mat som seniorerna Whisky och Diesel, det fungerar faktiskt riktigt bra förutom att han alltid är hungrigast i gruppen. Han får kosttillskott för sina hudproblem och det verkar vara positivt.
Keep som är en riktigt högaktiv grabb har istället lätt för att tappa vikt. Han äter nu ett foder för just högaktiva hundar (33/24) och ganska mycket mat om dagen. Han är riktigt fin i kroppen nu och har med hjälp av kickbike-drag byggt riktigt fina muskler.
Niqo, Snooze och Fae är tre hundar som alltid har haft tacksamma kroppar, gör man mycket så syns det, gör dom mindre så syns det med. Lätt för att bygga muskler och lagom lätt att lägga på sig lagom mycket.
Diesel och Whisky är två seniorer på nu 10 år, dom hålls nätta i kroppen och försöker hållas musklade. Fly är dryga 11 år och har under sin första tid med diabetes varit i undervikt, från kraftigt till precis hela tiden på gränsen för smal, tills vi bytte till Mush Vaisto och nu är hon en mullig diabetiker som inte kan direkt banta då vi inte vill rubba hennes bra värden.
Vi har hundar som är från undervikt till övervikt enligt bilden nedan, då Qase är en gänglig unghund som skulle kunna lägga på sig ett par kilo för att bli en normalviktig hund. Men det kommer… Åldern visar sig mer på vissa än på andra har vi märkt. Med vissa gäller det att ha is i magen…

Detta med att hålla hundarna i form är utöver all annan vanlig träning ett projekt i sig. Men något vi tycker är viktigt och roligt, vem vill inte ha fysiskt perfekta hundar… 😉
Utöver bra anpassade foder i rätt mängd, inte alltid enligt påsen, får våra hundar även kosttillskott anpassade till ålder och aktivitetsnivå.

ha%cc%88romi

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *