Helgen

Denna helg har vi gått på en givande D9-kurs (Djurvårdare nivå 2) på Bagarmossens Djursjukhus via CRACE.
Vi har fått mycket nya kunskaper, ett tjockt häfte fullt med viktig information, allt från Anatomi, kardiovaskulära systemet, organen, endokrina systemet och massa massa mer!
Våra egna hjärnor är nu fulla med information som behöver sjunka in innan det är dags för oss att göra provet! De praktiska momenten är redan klara, där vi bland annat fick ge injektioner i döda råttor. Ja, ni läste rätt!

Halvsystrarna Fox och Happy har fått hänga med under helgen och båda har skött sig riktigt bra!
Med Fox förvänta man sig inget annat, hon anpassar sig alltid till situationer och är väldigt obrydd i miljöer, men med myror-i-brallan-Happy visste vi inte riktigt säkert och hon har inte heller utsatts för massa miljöer på samma sätt än då hon bland annat inte tävlat osv.
Men båda är ju sociala, Happy något mer när hon vill att folk ska klappa på henne. Fox tar klappar när hon får, tigger sällan om det först.

Systrarna sov och hängde tillsammans själva i hörnet emellanåt. Dem var även praktikhundar så andra kursdeltagare fick ge ögondroppar osv. på dem.
Dom fick även dela rum med en okänd hund, Leo, medan vi gjorde momenten, sånt är så skönt med många Border Collies – Det är bara att slänga in dom tillsammans, det är sällan något att vara orolig över. Så även denna gång, dom bara fann sig med varandra i rummet.

Fox, Happy och Leo
Happy

Veckans tumme upp: Sista tackan lammade klart innan innan helgens kurs, väldigt skönt att lamningen är över för i år! Vill ni läsa ett får-inlägg? Video?

Bild från ikväll 🙂

Tumme ner: En helg efter helgen hade inte vart helt fel! Inte blivit någon träning denna helg med hundarna som varit hemma med hundvakt. Igår kväll blev det att ta hand om fåren, promenad och kickbike!