Julen, hundlösningar och släkten…

Julen står för dörren och allt som hör därtill! Det betyder att man är borta för väldigt många, och för andra betyder det att man får hem främmande. Eller så händer det inget speciellt. Vi har provat alla sorter.
Den vanligaste julen för oss är att vi firar hos farmor Maj och att släkten samlas där, äter julmat, öppnar paket och kollar på Kalle typ så.
Förrförra julen bjöd vi istället hem släkten till oss, vi hade två löptikar och hanar och kände inte för att lämna hemma, eller trängas i bil eller dela upp hundar hemma hos någon annan. Den julen blev lugn och bra.
I år ska vi vara hos farmor Maj igen. Även hon har hund, en Pekingesehane och sen har hon två katter.
Vi lånar vanligtvis hennes sovrum till hundarna, där har dom bäddar, får ligga i sängen och bara chilla i dom timmarna vi är där. Rummet ligger i anslutning till vardagsrummet där vi både äter och tittar på Kalle, så man kan säga att dom är med. Men inte fria i hela huset med barn, katter, sur Pekingese och mat.
I år är vi dock några hundar till, och framförallt är det unghundar som ska med. Qase, som är ganska lik Qilaq som ung dvs inte helt enkel att ”prata” och komma överens med. Nej han ”nickar” så fint när man frågar om han kan sköta sig och ta det lugnt, och så vänder man sig om i 5 sekunder och rummet är upp och ner! En liten slyngel helt enkelt!

Vi börjar träningen idag, uppesittarkväll och inga andra gäster hos Maj än oss. Vi vänjer då in dom i rummet och hoppas att vi hinner göra dom nöjda imorgon förmiddag innan julen börjar!
Hur löser ni julen? Hunden hemma, med, i bilen?

qasejul

One thought on “Julen, hundlösningar och släkten…

  • Vi har bara haft hund i 2 jular nu, så har inte så mycket att berätta om hur vi gör. I fjol var vi hos sambons föräldrar och dom har hund som inte gillar andra. Så vi var där och åt julmat, fick paket och åkte hem. Våran tjej satt då i bilen. I år blev det väldigt mycket resande på själva julafton. Men där vi åt julmat och delade ut julklappar så fick hon vara med inne. Dock fick vi ha uppsikt så hon inte sprang efter katten som fanns i hemmet.

    Långt kvar tills nästa år, men med en hund som inte kan vara själv, så är det självklart att hon ska vara med! 🙂

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *