Kurs för Hundtoken

Förra helgen var vi på lydnadskurs, det har vi inte tagit oss tid till att skriva om.
Hela dagen var vi i Nykvarns Hundhall tillsammans med instruktören Pia, Hundtoken. Vi hade även till denna dag, tillsammans med mamma och Blomma och Sofie med Knox, lottat ut en plats gratis via vår Instagram. Vinnare var Jeanette med sin Border Collie Vessla.

Vi har tidigare tränat för Pia, och mamma med Blomma är flitiga kursare hos henne. Så vi känner till hennes tänk och träningssätt sedan innan. Hon har mycket intressanta lösningar och idéer. Själv har hon Malinios och tränar / tävlar bruks. Så lite annorlunda mot många tävlingslydnadsinsnöade kan vi tycka. På ett positivt sätt. Allting är trots bruksmänniskan skoj och positivt i träningen, sånt gillar vi. Man får ju lätt förutfattade meningar annars, tycker vi iallafall, bruks IPO, Mallar, Schäfrar, försvaret, även om man ser fler och fler som tränar med positiva metoder.

Hur som helst, vi började med Fox och hon fick nya idéer inför vittringen, verkligen ett moment som vi skjuter på. Nu har vi lite idéer både från Heléne HighFive och från Pia Hundtoken, så nu ska vi väl kunna koka ihop en stabil vittring.
Fox fick även träna på sin fjärr, den är fin, den är ok, men en hund som Fox, som besitter sån enorm kapacitet att verkligen få flashiga fina distinkta rörelser är värd att få lite tips och idéer för att verkligen framhäva det.

Keep fick fokusera på apporteringen, gör om gör rätt! Han har fått mellan  7 – 9,5p i klass 1 på tävling. Han håller inte apporten i ett hårt grepp utan den ligger löst i munnen ibland, gärna längre bak i vissa fall. Nu under vintern blir det att kampanja på apportering, vittring samt fjärrdirigering.

Happy fick skoja runt lite också, inkallningar och annan valp/grund -träning inför framtiden. Hon har varit ute på otroligt lite saker faktiskt, detta var första gången i Nykvarns Hundhall, och det var speglar som man kunde spänna sig mot och det var en aningen bitsk Mallevalp mitt i rummet, mycket för en liten ungdom som Happy, nu 8 månader och FULL av energi. Men hon höll i hop sig och gav allt i övningarna!

Även Lark fick komma in och träna lite fokus och apportering, båda sakerna blev riktigt bra efter några repetitioner, roligt med utveckling, och vi vet inte riktigt vad hon kan sen innan, trots allt får man ju börja om lite när man inte tränar på samma sätt eller använder samma ord som i tidigare liv.

foto: Starsweepers.se
foto: Starsweepers.se
Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *