Lidande men snart så!

Dragsäsongen är aningen igång, men väldigt mildstartad för årstiden. Fukten och värmen verkar hålla i sig och det har bara varit ett fåtal kvällar främst i oktober med kallare grader.
Skillnaden mellan dragträningen är enorm för våra raser, vilket är väldigt givande men såklart tidskrävande när man inte kan köra dom samtidigt. Åh andra sidan var vår bästa draghund Vinna, efter Diesel som är pensionerad. Vinna spenderar ju tid i Skåne nu, så hon får dra runt på Amanda istället.
Keep har vi småstartat lite med, han är otroligt stark och väldigt uthållig. Kanske det får bli att dra ner på Keeps fart och ta en varsin, Keep och Niqo tillsammans. Det är iallafall en plan vi ska testa.

Peaq kommer ju förhoppningsvis inte kunna dra denna säsongen och inte Snooze heller. Nästa säsong däremot har vi nog fullgoda drag-lag efter våra kullar! Blomma älskar också dragträning och är en aningen större Border collie än Snooze iallafall, så hon är stark hon också. Vilket vi känner är viktigt när det kommer till BC då Vinna behöver en del hjälp på grund av sin storlek.
Malamuten ska trava med mycket driv i stegen, tycker vi. Något vi verkligen ser hos både Niqo och Peaq. Qilaq innehar ju noll driv i sina steg, så därför dragtränar inte han. Whisky vill hellre äta än att dra. Border Collies kan nog knappt trava när det kommer till drag, fullt ös medvetslös!

Vår ena kickbike har kommit hem igen efter att ha spenderat ytterligare ett år på Barmarks SM. Förra gången var den med och tog brons, i år var den med och tog guld! Grattis Helen med hundar!
Därmed har vi bara haft en kickbike och en cykel när vi kört tillsammans hemma. Cykel är lite läskigare, även om det är helt okej när man väl sitter där! Men tanken är läskig… varje gång!

Nu hoppas vi snart på något kallare kvällar så dragträningen kan få starta på riktigt, får man önska så får det gärna torka upp en aning också, annars blir dom så jäkla skitiga! haha!

Tyvärr har vi inga nya bilder från våra mörkerkörningar, då det är det enda som erbjuds i vårt liv just nu, men någon film finns på youtube och hinner vi med någon ljusare dag (typ helgdag) så ska vi fota, framförallt våra fina selar och annan dragutrustning från vår egna webshop! Där märket är CANADOG från Kanada!
Kika in på pshundbutik.se för att se selarna i neonfärger bland annat! Tillverkarna har en Alaskan Huskygård i Kanada med riktigt bra produkter.Vi är mycket nöjda med vad vi hittat och tagit in, som enda återförsäljare i Norden!

nanus12

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *