Lydnadsklass 3 & distriktsmästerskap

Igår var det dags för tävling, i spöregn och kalla vindar styrdes bilen mot Lidingö lydnadsklass 3 och Distriktsmästerskap för Stockholmsdistriktet.
Att det var just ett mästerskap hade jag inte noterat mer än att det stod DM, trodde inte att det gällde oss.

Tävlingen kändes rolig, det var på ett sätt lite utmanande då alla moment var ”ihopträngda” på en av planhalvorna på Lidingö BK. Detta för att klass 1 körde samtidigt på andra planhalvan.

Gruppmomenten kändes oerhört stabila och fina trots att vi inte tränar på dom, hon satt fint och låg sist i platsen vilket innebär att hon kallas in sist.
Hon belönades med 10/10 poäng på sitt i grupp och platsen.
Fria följet kändes bra med tyvärr satt hon inte i en sväng, vilket gav avdrag, fick även kommentarer utanför planen att det såg fint ut men att min vänsterarm var låst, det är omedvetet och hoppas kunna göra någonting åt det till nästa tävling.
Z:at blev det gamla vanliga, Fox sitter inte. Vilket hon gör på träning, antingen är det tävlingen eller så gör jag något omedvetet, måste fundera på den.
Inkallningen har jag nog synfel eller något på, har jättesvårt att bedöma avstånden, men med tanke på hennes fart så hinner hon ju knappt börja springa innan hon ska stanna.
I rutan var tomskicket jättebra, rutan sprang hon förbi först och sen in genom fel håll, vilket hon aldrig har gjort, men det sluttade lite där, så… Hon får skylla på det så får vi se om det händer igen!
Apporterings dirren slog hon för mycket åt vänster och sökte sig inåt, detta är annars hennes paradmoment.
Cirkusmomentet kändes fantastiskt bra! Vittringen kom hon in med rätt pinne, eftersom jag själv hatar vittringsinlärningen och mycket därtill, och hade ångest för att starta den träningen så är jag glad varenda gång jag får rätt pinne i handen av Fox.
Fjärren var i mitt tycke en av de finaste fjärrarna hon gjort, men den belönades inte därefter, kunde inte riktigt se de domaren såg. Men så är det kanske ibland.

Hur som helst så blev det ett till första pris i Lydnadsklass 3 och vi fick även BRONS i DISTRIKTSMÄSTERSKAPET 2019. Kul!