Lydnadstävlingen

I söndags var det lydnadstävling på Värmdö BK. Inte vår hemmaklubb, men en klubb som bara ligger 15 min hemifrån, så omöjligt att inte välja att anmäla sig. Det var en otroligt varm dag med + 31 grader.
Vi var på plats tidigt för startklass och hade sedan nästa start med Fox i klass 2 klockan 11:30.
I vårt tycke var klass 2 banan ganska svårt uppbyggd, det var diagonal apporteringsdirigering, vittringen var lagd i en cirkel, fria följet innehöll halt – vänster om språng och det var väldigt varierande mellan vanlig, långsam och språng under hela momentet. Roligt med lite utmaning, även om man nästan blev snudd på nervös.
Trots detta slog Fox till med 276.50 poäng, första pris alltså, och VINST.
Överlag var det snea sättanden som drog ner poängen ett eller ett par poäng. Det visste vi redan innan att vi inte tagit tag i, men ville inte börja peta i det en vecka innan tävling.
Fjärren är oklar vad som hände med, hon har aldrig tidigare gjort ett felskifte, men någon gång ska väl vara den första. Skyller på värmen, haha!

Nu är alltså Nordic Paws Fox uppflyttad till den högsta klassen lydnad och nu är det väl bara att sätta igång med det svåraste momenten gissar vi! Kul!

vermdoFox

wermdofox2