Inte kasta pengarna i sjön…

Vi har för någon helg sen gått en privattimme i tävlingslydnad för Susy Tvärstedt.
Det var en mycket inspirerande timme där vi hann klämma in mycket, momenten i klass 1 med några sidospår både med Snooze & Keep. Båda har tydligen potentialen att ta sig långt inom sporten, roligt att höra och peppande! Nu hoppas vi bara att vi kan förvalta dessa två oslipade diamanter!

Linförigheten
– Båda hundarna har i princip samma brister och det är ju skönt, då är det helt och hållet vi som gör något tokigt. Det är positionen som blir lite konstig, och det syns även på Qilaq. Roligt ändå, även om det inte är önskvärt.

Läggande
– Snabbt och snyggt denna gång iallafall, men det är även så det brukar se ut. Det bör inte vara några problem hoppas vi!

Inkallning
– Vi har enbart tränat på farten i detta och aldrig provat en ingång, vilket vi gjorde nu på privattimmen, egentligen inga problem, men blev lite snett sättande de två gånger vi testade. Så det ska vi se om det bara var en engångsgrej eller något vi behöver jobba lite på. Som skrivet, så har vi aldrig satt ihop inkallningen med ingång, så ingenting vi ser som ett problem.
Keep fick träna lite på att hålla fokuset då han tycker att livet är så jäkla roligt och bjuder in till så mycket lek, men han är aldrig olydig, men bättre fokus var inte helt fel för att hålla blicken på föraren.

Ställande
– Keep står, och han står snyggt och snabbt. Snooze vet vad stå är, men hittar på lite egna saker, till exempel kan hon lägga sig innan hon hör vad ordet är, allt så ska gå så in i helskotta snabbt hela tiden för henne! Så där har vi verkligen lite att jobba på, men Susy trodde det kunde bero på för snabba belöningar, så vi ska prova att vänta ut 3-4 sekunder när hon stannat innan belöning, låter ju logiskt, men det är väldigt lätt att dras med i Snooze snabba tänk!

Apportering
– Snooze älskar apporteringen och tuggar *peppar peppar* inte på apporten och hon har inga problem att sitta lugnt och stilla med den, vi provade även att kasta iväg den, och inga problem där, lite slarvigt upptag av apporten, men hon såg heller knappt vad det var innan den kastades så det är okej, blir nog inga större problem senare.
Keep har lite mer energi gällande apporten så där blir det lite mer jobb och träna på, i detta fall ska mjukosttub inköpas och testas att tränas med.

Hopp över hinder
– Inte direkt provat tidigare, men Snooze tyckte det var roligt, inga problem och inte med Keep heller, behövde, som i inkallningen, påminna om ingång efter hoppet, för att vi aldrig satt ihop hela momentet.

En sak som vi pratade om på privattimmen är att nu har vi ju betalt pengar för denna timme och det vore ju väldigt oklokt att inte ta tillvara på tipsen, det vore ju faktiskt som att kasta pengarna i sjön…

Snooze

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *