Mind The Dog BillaBong – Tur och Retur Italien

Billa är Ingelas (Pavlinas mamma) hund som kommer från Valentina Balli i Italien.
Kenneln heter Mind The Dog och är belägen i Milano. För er som inte är tävlingslydnadsmänniskor så hittade vi henne via lydnads VM. Valentina har nämligen vunnit VM två år i rad med Billas halvbror Mind The Dog Lycan.

Billa har alltså samma pappa som Lycan. Hans namn är Sweep och har visat sig lämna väldigt fina avkommor genom alla sina år som avelshund, han är idag 11 år gammal. Mycket fart, tryck och träningsvilja verkar vara genomgående i hans avkommor. Sweep är efter Serge Van Der Zweeps gamle Glen.
Själv tävlar Sweep vallning på högsta nivå i Zürich där han bor, bland annat. Han har bland annat deltagit i EM i vallning.
Mamma till Billa heter Mind The Dog Patch, hon är alltså uppfödd av Valentina, Patch har även hon deltagit i Italienska teamet i lydnads VM och kommer även delta i år på VM. Patch är efter Kevin Evans Jimmy.

Bokning av resan att hämta Billa har varit allt annat än en dans på rosor. Första resan fick vi ställa in pga omständigheter på kenneln, vi fick heller inga pengar tillbaka från flygbolaget.
Andra resan vi bokade blev då bara en Tur och Retur, tänkte vi.
Närmaste flygplatsen till Valentina är Malpensa, men dit gick inga T&R samma dag, och fanns de valet, så var det med flygbolag som inte tar hund.
Tillslut fick vi tänka om och boka till Linate flygplats istället där flygplanen gick mer frekvent.
Vi hade lånat en flygbur som var med ner, men den stannade inte på Linate flygplats utan flögs vidare någon annanstans, tiden på Linate var redan pressad och vänta in buren var inget alternativ.
Man ska ju inte sticka under stol med att situationen blev aningen stressad, på flygplatsen i Italien, utan flygbur, snart med en valp, stor nog att inte kunna åka i kabinen.
Panikskrev till Valentina, hennes snälla kennelhjälp Giusy vände och åkte tillbaka hem, och hämtade Lycans flygbur!
Med hjärtat i halsgropen så hanns allt med och Billa kom med flyget med ca 20 minuter tillgodo!
Vår lånade flygbur som var med från Sverige levererade sedan SAS hem till vår ytterdörr när den äntligen nått svensk mark igen. Lycans bur har vi däremot kvar fortfarande, så vi hoppas att vi, eller SAS inte ställt till för mycket för världsmästarna nu.

Billa som individ då, kanske tänker ni att det är Ingelas hund så varför ska vi presentera henne så noga.
Jo, dels för att det är väldigt kul med importer, och dels för att hon ser efter ett fåtal gånger i fårhagen VÄLDIGT trevlig och lättsam ut, så om allt flyter på med träningen hos fåren, stämmer med hälsobiten såsom höfter, ögon osv. Så är det inte omöjligt att det blir Billavalpar på Nordic Paws i framtiden.
Men främst ska hon bli Ingelas lydandshund är tanken.
Billa är en otroligt GLAD hund, sprallig som om hon själv får välja hela tiden är i rörelse utomhus. Trots det har hon inga problem att gå in och lägga sig på sidan och sova, länge.
Hon är en människosökande individ som älskar kramar. Hon är ganska omogen men mognaden kommer mer för var dag som går.
Hon har en planerad debut i lydnaden, men inte bokat. Gissningsvis blir hennes största störning någon rolig tävlingsledare eller så. Alla är ju överallt för bara Billas skull, eller? 🙂

På Linate flygplats, en väldigt glad skit redan här.
Undersöker sin bur som hon sen fick sitta i, själv, i 3 timmar. Hon hälsar själv att det gick tipptopp! Trygg har hon varit sen grunden.
Lastning på flyget
Billas mamma Patch
Billas pappa Sweep
Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *