När debuterade ni i er sport?

Blev inspirerad av en tråd på Facebook.. När man debuterade, i vårt fall i lydnad, det var lite roligt att kolla det på SKK.

Pavlinas debut: 
2011-09-24 med 62,5 poäng, en 1,5 årig Alaskan Malamute, Qilaq.
Han ramlade över hindret pga klumpig 💖 och sprang och visade publiken apporten och kom sedan in med den.
Avstod platsen pga busig unghund!

Seykals debut:
2011-09-24 med 142 poäng med Diesel, som var nästan exakt 5 år.

Sen fortsatte tävlandet mycket sparsamt tills Pavlina började tävla Diesel i klass 1, med tre raka första pris och LP1 så avstannade tävlandet ganska många år.
Närmare bestämt återupptog vi tävlandet och då Pavlina med Snooze, vilket inte var förrän 2016-08-16.
Sedan Seykal med Keep 2016-09-17.

Nu har vi tävlat ett par tävlingar om året, och i år kommer förhoppningsvis Fox debutera i klass 3 om inget oväntat händer. Sen är det väl bara att kötta på i den klassen med henne.
Snooze är vår dagliga fårtillsynshund, men i sommar ska hon ut och tävla litegrann är det tänkt.
Keep blev det tävlingspaus men inte träningspaus, anledning är att, precis som Fox, fastnat i vittringen pga så otroligt tråkigt att sätta igång. Enligt vår mening. Sen när den fungerar, som med Fox oftast, då är det ju roligt.
Happy har debuterat i Startklass med ännu enbart med godkänt resultat, hon kommer bli en riktigt rolig hund, hon måste bara åka runt och träningstävla lite, hon har bara varit på brukshundsklubbar två gånger och det är när hon tävlat.

I vallningen är det bara vallhundsprovet, vilket debuterades i 2015-04-24 i Lissma, nu är ju inte vallhundsprov tävling på det sättet. Valltävlingar är någon psykisk spärr att komma över här hemma, vilket känns mycket angeläget att lösa då hundarna används i arbete i princip varje dag, aldrig gör något dumt och är snälla med djur. Hoppas vi kan hitta någon som kan hjälpa oss med det så småningom.

När debuterade ni? I vilken sport? Vilken hund? ras, ålder?

diesel
qilaq

2 thoughts on “När debuterade ni i er sport?

  • Med tollaren debuterade vi i agility i mars 2011, viltspår september 2011, WT 2012, jaktprov 2013, freestyle september 2016, rallylydnad 2015, lydnad 2017.
    Jaktcockern vattenprov 2015, agility 2016,drag 2016, Nosework 2016 och lydnad 2017.
    Nu håller vi oss dock mest till lydnad o Nosework 🙈

    • Kul med Nosework, vi har börjat träna det, men vet inte riktigt hur doftproven går till, så kanske bör gå en kurs! Det verkar ju väldans kul!

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *