När det inte blir första pris…

Idag var det tävlingsdag. Det kändes inte bra, det kändes inte som att det fanns en chans till ett första pris.
Vilket stämde, även om det inte blev av den anledningen som vi trott.
Snooze överträffade förväntningarna på många moment. Men det vi visste var att Rutan inte kommer fungera, den har det nämligen gått troll i senaste veckorna. Så att det skulle fungera på tävling fanns ju inte med på världskartan. Tyvärr, verkligen jättetyvärr, så tog hon inte konen heller.

Nu har vi ingen egen kon, så kon-träningen har verkligen inte skett många gånger, MEN när den tränats så har det inte varit några svårigheter, så tänkte att äsch, den kan hon säkert. Dumt. För med konen hade det blivit ett första pris trots nollad ruta.

Fria följet kändes ok, lite tittig i svängarna då det var första gången hon var i ett ridhus sen vi faktiskt vallade får i ett ridhus. Trodde att hon skulle vara värre, då det även faktiskt stod får utanför ridhuset nu och bräkte i en lada. Hon fick iallafall ”Fin position!” som positiv kommentar av domaren. En 8:a blev resultatet där.
Ställande under marsch kändes stabilt ”som vanligt”, hon står stadigt och ställer sig snabbt. Det blev en 10:a.
Inkallning var inga konstigheter, hon låg, hon luktade inte runt i ridhus-torvet, och blev även där belönad med en 10:a.
Vi valde Läggande under marsch, och samma där, inga konstigheter, snabbt distinkt läggande och inget luktande, blev en 10:a.
Rutan blev som skrivet en fet nolla.
Apporteringen sprang hon snabbt ut och dök efter apporten i torven och nös hela vägen in med den, helt brun i ansiktet, betyget blev 9,5.
Fjärren var väl bra när den var bra, och katastrof i början innan vi kom igång, det blev bara en liten 7:a denna gång.
Hopp över hinder blev det ett sketet snett avslut, men hunden älskar att hoppa och betyget blev 9,5 poäng.
Sitt i grupp var det inga direkta konstigheter med, och belöningen blev en 10:a.

Helheten var den absolut bästa 10:an i dag. Dels för att det ändå blev två sura nollor och dels för den fina kommentaren till, ”Väl genomarbetad hund, på väg mot de högre klasserna!
Den kommentaren tackar vi för och har nu beställt en helt egen kon, och även nya småkoner till rutan, våra har spruckit.
Nu jävlar, nu ska vi kavla upp ärmarna, har ska det inte sneaka in ett enda andrapris igen, nej nej nej.

SPI_5455

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *