Niqo & Peaq

Flockens kärlekspar. Det finns inga gladare hundar än när Niqo och Peaq träffas igen efter ett par nätter borta. Dom delar på allt och Peaq gör allt för att flirta med Niqo.

Niqo är vår andra Alaskan Malamute, han är född i mitten av april 2012. Han var mycket efterlängtad och vi hade en dröm om en Malamute från kennel Cahppes. Så för oss var det ett självklart val. Han var dessutom efter en väldigt söt tik Mdina, som ingår i vår favorit syskon-trio som bor på Cahppes.
Niqo & Peaq är två värdiga individer som båda två accepterar andra hundars närvaro, kan jobba ihop med främmande hundar men umgås helst tillsammans i sin hundgård på ”fritiden”.
Peaq är inte vår tredje Malamute, men femte. Vår tredje Malamute var Yla. Halvsyster till Qilaq men energi/ temperament som en Husky, blev heller aldrig större än en mindre Husky och vi valde att omplacera henne till en gård med skogsbruk utanför Nora. Hon är egentligen ute på foder, men vi kommer inte ta någon kull på henne.

Vår fjärde Malamute var Farqas som är efter Queenie, en tik som vi även senare leasat in från Kennel Cahppes. Queenie är en av de tre syskonen vi verkligen gillar hos Cahppes. Peaqs mamma Valetta är den tredje av syskonen. Farqas blev tragiskt nog troligen förgiftad sommaren 2013, inte alls gammal. Men det hör till en annan historia.
Peaq var då inte planerad av oss då vi valde att ta henne när Farqas hastigt gick bort.

Peaq har visat sig bli en riktigt fin tik, Svensk Juniorvinnare -14 på Stockholms hundmässa bland annat.
Trevlig, orädd och dragvillig är hon dessutom vilket har gjort att vi förhoppningsvis väntar en kull efter henne i början av januari. Hanen är Frosty. Farqas pappa. Vi är väldigt glada och tacksamma att få använda denna underbara, snälla, vackra amerikanska importhane av Kennel Cahppes.

niqopeaq2

niqopeaq

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *