Norske gutten Isac

Isac har en ganska rolig historia bakom sig.
Det började med att vi hade hittat en norsk hane åt Snooze, Isacs pappa Pico. Efter en hane som heter Heide och en tik som heter Akersborg Rosi.

Hur vi hittade Pico var genom att vi en kväll hade väldigt tråkigt, skulle hitta något att titta på medan vi åt middag.
Gick in på SVTplay och bläddrade runt alldeles för länge, tills vi hittade en norsk serie, ”Hur man tränar en vallhund” eller något sånt, 9 minuter kort program. Taget tänkte vi. I detta 2 år gamla klippet var Isacs pappa huvudperson.
En arbetshund i norska fjällen. En hane som tävlat Nordiska mästerskapen i vallning.
Vad vi kunde se i klippet så var han en hane som hade ”det”, en sån typ vi gillar. Han hade sålts till en annan gård och arbetade enbart som fårhund på gård nu, född 2007.
Vi planerade in att han skulle passa Snooze, tillsammans med ägaren, men sen finns det många OM och MEN med denna resa då också Snooze började löpa en månad tidigare än väntat.
Resan dit skulle, hur vi än gjorde, ta mer än 2 dygn, tillsammans med plan av jobb och andra hundar skulle det bli värre än att arrangera fotbolls VM… Pico är 10 år och kommer med största sannolikhet inte användas mer i avel.

Då över till Isacs mammas sida. Vi skrev till Picos mattes svärdotter då vi hört att han strax innan parats med en tik i deras närhet. Isac är från Picos andra kull.
Vi frågade vem tiken var, sannolikheten att det skulle vara någon som verkligen intresserade oss var ju uppenbarligen inte jättestor, det finns många olika typer av Border Collies i Norge har vi märkt, både godkända och inte, hälsotestade och inte.
Tiken Pico hade parats med heter Disa.
Disa är en tik efter Seemework Love och Mirk, vilket är Fox halvfarbror. Vi blev glatt överraskade och ja, på den vägen är det…

Isac är alltså nu en del av Nordic Paws, och på vilket sätt har vi inte bestämt ännu! 🙂

SPI_4202
SPI_4226
SPI_4222

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *