Om tio dagar…

Qase och hans syskon börjar närma sig 1 årsdagen. Endast 10 dagar kvar tills morgonen var kommen för ett år sen när Peaq började ploppa ut sina små valpar! Vi är så glada att 2016 var året som gav oss tre fina kullar, med alla helt oförskämt smidiga förlossningar. Vi behövde det efter vår erfarenhet!

Nu är Qase en stor bjässe, stark som en oxe och fortfarande väldigt valpig. Men man börjar ana tonårskillen i honom och med Malamuter gäller det att vara konsekvent.
Vi brukar säga att det inte är en särskilt svår ras, om man har tålamod och ork att vara nästan överdrivet konsekvent och tydlig första året. Allt man lär en Malamute, alla regler man sätter upp, måste vara rättvist tänkt och framfört från Malamutens synvinkel. Det är vårt recept för att få en nöjd hund i slutändan.
Just Qase har bestämt sig för att ännu inte följa den banan vi tänker utan är otroligt busig och påhittig, men som dom säger i den otroligt välgjorda filmen Eight Below om just rasen Alaskan Malamute ”All brawn and absolutely no brain. But we love them. ”, sorry Qase men det stämmer ännu väldigt bra in på dig…

Han är iallafall väldigt glad i Niqo, och det är ömsesidigt. Vi får hoppas att det håller i sig. Niqo faller inte in i Eight Below-citatet och det är bra för en som Qase att ha en fin och bra mentor, förutom människor.
Som vi skrivit tidigare om Qase så räcker det med att man vänder ryggen till i några sekunder så har en slutfört ett stort bus redan. Vi lovar att det är en stor, men ack så smidig heffaklump som kan göra saker i smyg.

spi_1850

spi_1862

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *