Oron som gror…

Hua, nu på senaste tiden har många hundar i vår närhet och vänkrets gått bort eller blivit allvarligt sjuka, det har varit ålderdom med diverse krämpor, sjukdom osv.
Vi har själva några äldre hundar nu, Whisky mår absolut inte bra och man misstänker malignt lymfom, jättejobbig period för oss nu med mystiska krämpor som kommit och gått, och vi har varit in och ut till veterinären utan att hitta något direkt fel trots blodprover, kissprover och ultraljud.
Whisky har bott med oss i över 10 år, det är lång tid, han blir 11 år den 4 november,  han kom som omplacering kring 10 månaders ålder, det är jobbigt att ens tänka tanken vad som komma skall om det inte sker ett mirakel.
Fly är gammal, hon är över 12 år även hon med en hel del ålderskrämpor nu, dels så är hon ju blind, men också stel mellan varven, hon har dessutom haft diabetes i 4 år den 1 november. Det är också lång tid och sällsynt att man har dom så länge…
Diesel är en vecka äldre än Whisky vilket också betyder gammal. Så han har redan fyllt 11 år. Dessa två har alltid funnits, dom ingår liksom i PShundar från start!

Det är mycket på en gång och jobbigt när man inte vet hur hunden känner, såklart känner man ju sina hundar och ser om och vad som gör ont på dom, Whisky fick bland annat en mystisk akut hälta efter att ha sovit, en hund haltar ju inte om det inte är något riktigt galet, så det var akut till veterinär med det, han har kissat blod över en förmiddag, sen helt borta utan ett spår på kissprov och inte kommit tillbaka.

Det är tråkigt när dom blir äldre och det är ledsamt helt klart. Så just nu har vi en hel del tankar i huvudet och faktiskt talat troligtvis en ganska jobbig tid framför oss.

SPI_2289

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *