Parningsresa för Peaq

Igår var vi på kärleksäventyr med Peaq till Kennel Cahppes som är ägare av den fina amerikanska importhanen Ivram And Woodland I Am For Cahppes.
Peaq och Niqo har i ett par dagar visat att höglöpet är kommet och vi bokade därför in Peaqs riktiga dejt igår på dag 12.
Vi valde kanske inte vädermässigt den bästa dagen då det spöregnade, och regnar fortfarande idag. Svårkört med mycket vatten på vägarna, men vi har ändå tur att ha hanen Frosty bara 2 timmar hemifrån.

Väl på plats så bestämde vi att vi skulle gå ut i skogen bakom gården med Peaq och Frosty. Vi visste väl redan innan att Peaq inte skulle vara svårflirtad… Hennes största dröm är ju att bli mamma.
Hon varvade Frosty några gånger i full fart och avslutade springandet med att ge honom en karatespark i huvudet, charmigt Peaq… 😉 Men roligt hade hon! Tur Frosty är en tålmodig herre. Det var även en väldigt stor storleksskillnad då Frosty är en stor Malamutehane och Peaq är väl en mindre normalsize.
Peaq hämtade sedan en pinne som hon tyckte att dom kunde leka med, men bara någon sekund efter så var parningen fulländad och där fick vi stå i spöregn i skogen i närmare 30 minuter.
Vi får väl se om vi åker på en tripp till eller om vi håller tummarna att denna parningen tar sig. Dag 12 och riktigt kärleksfulla hundar…

Lite fakta om förhoppningsvis blivande föräldrarna
Frosty är dragmeriterad (Dragprov 60 pris 1, Dragprov 100+ pris 1,  GK Polarhundstest D, GK Polarhundsprov 1) och utställd med CERT. Han är importerad från USA och har 3 kullar i Sverige. Har A-höfter och ED UA. DNA-testad för PN (Normal).
Vi var med på hans senaste ögonlysning i januari och han är verkligen en snäll och trygg hane. Snäll och okomplicerad har vi både sett och hört.
Peaq har inte dragmeriterats men det beror bara på oss hon drar bra och har bra malamutetempo, film finns på Youtube. Hon är utställd och tog titeln Svensk Juniorvinnare 2014 och blev därmed CRUFTS-kvalificerad. Hon är självklart HD/ED-röntgad (A & UA) och ögonlyst UA i mars.
Peaq är en hund med mycket humor, snäll och mjuk tik. Är miljöstark och har hittills klarat av de miljöer hon utsatts för, Stockholms Hundmässa, tåg till Kebnekaise, sova ute vintertid vid Kebnekaise, varit ute i Skärgården, i stan.. Ja hon är helt enkelt också en okomplicerad hund och ganska så förarbunden då hon alltid håller kontakten ute, lös som i koppel. Sover både utomhus och inomhus och känns väldigt lättanpassad.

Vid intresse är du välkommen att höra av dig till kennel@nordicpaws.se eller på facebook.
Vår kennelhemsida är www.nordicpaws.se

peaqfro

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *