roadtrip till Säffle!

Semstern har gått så fort att vi inte ens har hunnit blogga som planerat!
Vi ska försöka ta tag i det nu istället!
En rolig roadtrip som vi planerade under våren och försommaren var till Säffle. Till ingen mindre än vår valpköpare Jonna och hennes Snoozeavkomma Lynx!
Jonna driver tillsammans med sin man Karl-Petter en KRAV grisgård. Utöver grisarna så har dom många andra djur och vår huvudsyssla dessa dagar var såklart vallning. Stora köttrasfår men med mycket spring i benen.
Vi fick bo i den fina fina herrgården med en träningshage utanför dörren, lyxen var fulländad redan här men utöver det blev vi även bjudna på god mat varje dag, deras egenuppfödda lamm, kanske låter jättekonstigt av oss som också faktiskt har lammproduktion hemma – men jag hade aldrig ätit lamm innan..
Här är en film från Sjönnebol där vi fick äran att bo. Här kan man boka in bröllop och annat, kika in filmen!

Utöver vallningen fick vi även träffa Lynx helt egna dotter Sjönnebols Lilla My! Snooze är alltså mormor till en liten tik. Hon var ensam i sin kull och föddes dagen innan nyårsafton, Lynx fick valpen helt på egen hand under tiden Jonna trodde läget var lugnt och gick ut för att se efter pågående lamningen.
My var jättefin, tänd och riktigt bra rörelser. Jätteroligt att få se henne!

Sjönnebols Lilla My 7 månader gammal

Med oss till Säffle hade vi Fox, Happy och Lark, det är framförallt dom som tiden lagts denna vår och sommar gällande vallningen. Vi vill helt enkelt göra allt vi kan för att känna oss redo för VP innan året är slut. Kliar i fingrarna att ta med Luna på allt också, det är en så häftig hund, hoppas hon fortsätter visa sina coola sidor i vallningen. Hon är snabb, distinkt men med nerverna på plats. Love it. Hon vallar lite mer sporadiskt nu, men gör massa annat roligt. Anledningen är att det tar väldigt mycket på ens egna hjärnverksamhet och kraft att valla många hundar, och dessutom inte med dom bästa förutsättningarna gällande vallninghagar. Då har vi bestämt att lägga upp det såhär.

Kullsyskonen King, Lynx och Fox

Diana med King kom en av dagarna och vallade med oss, även det väldigt roligt att få se sina fina Nordic Paws-valpar.
Heidi Billkvam kom även hon för att träna på nya djur och marker. Kul att äntligen få träffa henne och hennes hundar.
Lyckad valldag blev det, trots riktigt varmt väder!

Lark
Här bodde vi!
Häftigaste vallhunden i stan -Nordic Paws Happy

Sista dagen i Säffle så hjälpte vi till med vägning, hullbedömning, betesflyttar, betäckningsgrupper osv.
Fox fick helt enkelt hoppa in och hjälpa sin syster med fåren.