Skörden efter sommarens träningar

Helgen den 2-3 november måste nog ändå få lite plats och uppmärksamhet på bloggen!
Sommaren har gått mycket i vallningens tecken på olika sätt, både banträningar och riktiga fårjobb.
Fox har ju som nämnt redan fixat sitt vallhundsprov i Kullängen i oktober, där fick inte Happy plats då det var många anmälda, och det förstod man, det var riktigt bra förhållanden där!

Nu i helgen som var så var det vallhundsprov båda dagarna i Lissma i Huddinge. Dit anmälde vi Happy båda dagarna och Lark bara söndagen. ”Varför bara anmäld en dag?” frågade några stycken under helgen. Svaret är att inte kasta 800kr i sjön om jag skulle välja att stryka mig.

Happy klarade det redan på lördagen, trots omstart och fick göra om hela banan igen. Anledningen till omstarten var tekniskt fel då grinden till uttaget var öppen, dvs grinden där fåren går av banan efter provet.
Men nemas problemas sa Happy, efter lite onödig vila i bilen så var det dags igen helt enkelt.

10 får i flockarna, myyyyycket drag hem till fårhuset. Andra fösningsbenet fick man verkligen ha tungan rätt i munnen annars tappade man djur.
Väldigt bra får i övrigt, väldigt fin bana och väldigt bra förhållanden även på Lissma, som det ska vara på ett vallhundsprov. Det blev ändå 10 godkända av 15 hundar på lördagen!
Söndagen tänkte vi inte ens åka på morgonen, hallå, Lark, inte ens gjort ett 150 meters hämt där jag står kvar vid pinnen, aldrig varit inne i en fålla och aldrig plockat ut får ur en fålla. Vi har nämligen inte sån hemma och Lark har inte varit med på banträningar.

Men vi gjorde det, vi åkte dit!
Startade som nummer sist, dvs 7. Velade enda fram till startpinnen, för lite dryga året sen så var inte ens Lark lös i en 25a!
Skickade vänster med enbart ett pysch-ljud. Två får utanför L:et så momentet gjordes om en gång, fösning 300 meter, drivning 150 meter, sen ner mot fållan, där paus för andas. Fålla in, då var fållgrinden på baksidan av fållan för att göra det lite svårare, in med fåren. In med hunden, skicka runt, släppa ut fåren, och sen var det dags för delning. Första försöket kom Lark inte in i luckan, andra försöket så satt den! Samla ihop fåren och hoppas på det bästa. Hade verkligen ingen aning.
Sen sträckte sig domaren efter Lark och frågade ”bits den?” nej, verkligen inte. Det betydde att hanteringen/ tillgänglighetsprovet var igång, vilket ingår i vallhundsprovet, hon hade klarat det! GODKÄND.
4 av 7 hundar godkändes på söndagen och vi åkte hem med ett stort leende efter en väldigt lyckad helg!!

Lark och Happy med sina VP-medaljer