Stockholms Hundmässa 2016

I helgen som var var det dags för Stockholms hundmässa 2016. Vi hade anmält våra valpar Nordic Paws Mount Hayes *Qase* och Nordic Paws Mount Sally. Vi tränar aldrig utställning, och har väl efter helgen insett att det kanske kan vara smart att åka på ett par ringträningar. Deras mamma Peaq blev ju Svensk Juniorvinnare året hon var junior, utan träning. Så vi blev lite bortskämda med henne…! 😉 Både Sally och Qase pälsar satt väldigt löst! Haha! Fällningen är i full gång och det blir sällan bra med urfällda hundar på utställning.
Sally som är något bättre utvecklad och i något bättre hull än sålänge fick Excellent och CK.
Hon har inställningen att hon vill leka med andra hundar, kollar inte av signaler särskilt mycket utan är väldigt rakt på med sina tassar och kroppspråk. Något som vi upplever vanligtvis brukar ställa till det för rasen. Absolut är hon bara glad själv, inte spänd eller något men rakt på, men andra hundar brukar bli osäkra och då brukar Malamuten samla på sig dåliga erfarenheter när dom själva bara vill leka till en början. Det är vår erfarenhet, så vi brukar generellt inte låta dom träffa nya hundar i denna period i utvecklingen. Men med hennes glada sinne blir det nog toppen! Men hon hade roligt på mässan iallafall!

Qase däremot tyckte det var obehagligt i kön utanför först, mycket hundar, tokskällande och tuffa, Qase själv vill visa sitt bästa kroppsspråk och att han inte är någon bråkstake. Inne på mässan till en början var det även där lite läskigt med allt skällande och hundar i varje bur och hörn i trånga gångarna fram till rätt ring.
Sen när vi började leka med godis blev han lite mer lättsam själv. Inne i ringen blev det lite för mycket igen och vår lilla ”tönt”-kille tyckte inte att det var roligt. Utanför ringen gick svansen igen. Hans upplevelse av hundmässan var verkligen en berg och dalbana, men vi är så tacksamma över att ha en snäll försiktig kille i en så stor kropp. Han kommer tuffa på sig och samla erfarenheter med tiden, men hans 10 månaders sinne vill inte vara till besvär och vill inte vara i vägen för andra tuffa ruffa hundar. Han fick ett Good. Det tar vi igen senare! ♥

Nordic Paws Mount Hayes
Nordic Paws Mount Hayes

.

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *