Suget efter tävlingar

Träning och tävlingsmotivationen har verkligen varit varierande, av naturliga skäl, alldeles för mycket jobb, faktiskt lite ostruktur på hundar på kort tid (läs mer om det längre ner).

Vi gjorde en liten insats och anmälde till tre tävlingar i februari/mars i lydnadsklass 3. Utan att träna mellan tillfällena, vilket är väldigt slöseri både på tid och pengar egentligen, även för ett geni som Fox.
Fox hatar att faila och hon älskar att vara bäst, så är det bara. Alltså aldrig något fel på hennes fart, motivation eller träningsglädje. Men utan träning så är det svårt att alltid göra rätt med precision.
En annan sak vi verkligen skulle behöva är att gå kurser, Fox är första hunden vi har i högsta klassen, vi har mest bara testat oss fram och apat efter andra för att komma dit. Detta är något vi måste ta tag i, inspiration, nytt tänk – Fox kommer kunna bli ännu grymmare, ännu snabbare och ännu flashigare med rätt vägledning och en bättre tränare för sin hund blir man väl med mer kunskap och finurligheter!

Nu har iallafall verkligen motivation för tävling kommit igen! För träning börjar det komma smygandes, men det krävs lite mer struktur, men får mer än gärna gå hand i hand!

Fox

Historien om Sally
Det kom lite som en chock att sitta kvar med Sally efter hennes valpkull, trodde aldrig att vi skulle få tillbaka henne.
Nu var det för att hennes familj flyttade till Luxemburg för jobb och det fanns sorgligt nog ingen möjlighet att ha Sally i den lägenheten dom fått där.
Men antalet och framförallt uppbyggnaden av individer växte på ett oplanerat sätt minst sagt.
Vi hade även bara två hundgårdar, Sally har förövrigt aldrig bott i hundgård, så bara de var en omställning för familjehunden. Hon har anpassat sig fint, men visst har hon åsikter om att hon också vill komma in emellanåt, av naturliga skäl. Det var inte optimalt för oss även om Sally är en av världens enklaste Malamuter.

Sally