Tävling i nya Lydnadsklass 1!

Igår var det dags för tävling i nya klass 1, vi var inte helt klara, vi har haft mycket med valpar och får/hage. Men självklart har vi tränat lydnad också, lite varje/varannan dag. Men vi hade ett varsitt ”hatmoment”, Fox är inte klar med Rutan, även om den suttit senaste gångerna på träning, där var det antingen en Nolla eller en Tia. Fox såg inte rutan och slutade med att hon rundade ena konen (bara 2 av 11 hundar som hittade rutan, så hoppet är inte helt ute i att vi kanske har lite koll på den egentligen… 😉 ) Keep är inte klar med fjärren, där han nollade.
Efter analys av resultat så på träning är Fox apportering jättefin allt som oftast, men tävlingen var på grus, och damm och grus sprutade när hon skulle ta apporten, kan ha varit det som stört henne, men kanske inte något att skylla på ändå, men brukar inte vara ett svagt moment.
Keep var en av de två hundarna som istället satte rutan med en tia! Keep älskar rutan!
Bredvid lilla konen stod en stor kon, vi båda var egentligen säkra på att hundarna skulle välja den stora konen, vilket även det hände något ekipage innan. Men icke då, konen satt, skönt!

Det som betyder mest av resultatet är ju helheten, både Fox och Keep fick varsin 10:a på helheten, underbart, dom är underbara träningskompisar och uppenbarligen tävlingskompisar.
Fox vann, igen, hon vann i Startklass också, hon har hittills visat att hon stramar upp sig och verkligen går in helhjärtat på tävling, älskar att både hon och hennes mamma svarar positivt på ökad puls inför tävling. Nervositet fanns inte från mig som förare igår innan tävling, Fox kändes lugn och trygg, fanns inget att hispa upp sig om! 🙂
Keep kom på en fin andra plats, med ett andra pris, han nollade ju fjärren, och tappade apporten men nollade inte, även det troligen pga gruset som dammade upp i tvärniten för upptaget. Men han höll ihop fint hela tävlingen och det var jättefin i många moment!
Keep kommer snart tävla igen, Fox kommer börja med vittringen, ett moment vi aldrig tränat förut, blir spännande!

fullsizeoutput_c