Utmanande promenad!

Denna mörka tid på året blir det inte överdrivet med promenader på hemmaplan, varför? Jo för att vi har inga gatlyktor så långt ögat kan nå, och vi kan tacka pannlampor att kvällsrastningarna är möjliga.
Men att låta hundarna galenspringa i skog och bäckmörker är inte optimalt säger magkänslan iallafall.
Igår efter att jobbmåsten var avklarat valdes 6 hundar ut för en stads och skogspromenad. Planen var att gå ifrån jobbet till en större skog för lite skoj.
För att komma dit krävs lite utmaningar för lantishundar. Först gå förbi ett bussgarage, ingen större anmärkning över det, men det var fortfarande lite rörigt i kopplena, alla hade egna planer och inte alls vana att röra sig vid stora vägen och därmed med koppel. Med andra ord koppelträning är nödvändig!
Efter bussgarage och centrum skulle vi upp på en bro, en av de mer trafikerade broarna vi har, Skurubron. Det är den enda sammanlänken mellan Nacka och Värmdö. Det är hög trafikbelastning och många tunga fordon och bussar. Det är enbart ett ”öppet” staket mellan väg och smal trottoar och typ 30 meter över vattnet, där det också bara är spjälor ner.
Hundarna skötte detta med bravur, Happy tyckte första dunken av en buss på brofästena var konstigt, och hoppade till, men släppte det lika fort och gick vidare i sin sele, de andra hundarna betedde sig inte mer annorlunda på bron som på vanliga trottoaren. Jag däremot råkade titta ner i vattnet och fick nästan svindel. Höjdrädd har man blivit på äldre dar…
Mycket bra träning då bron skakar lite hela tiden, den är smal, den är ganska lång och man hör inte vad man själv säger. Detta är något våra hundar i denna generation aldrig utsatts för, så varför inte ta 6 stycken på en gång, ensam. Låter väl klokt och sådär?

Men summan av kardemumman var att vi tog oss över, och vi gjorde det med bravur. På andra sidan bron var det lite villaområden som skulle passeras innan vi sedan var i Nyckelviken. Gamla hemmaskogen för den tvåbenta men inte så vanlig för den yngre generationen fyrbenta.
Här fick hundarna springa av sig eventuell frustration från alla intryck och lösgöra kropparna igen efter ovan koppelpromenad.

Efter lösspring blev det att promenera till farmor och ta in alla hundar i hennes hall, hennes katter är inte jätteförtjusta i hundbesök och vi får mötas på halva vägen och hundarna får helt enkelt platsas i hallen. Även det är bra träning kan jag tycka. Majoriteten av hundarna i detta gänget hade inte varit inne hos henne heller, så även där blev det nya intryck, dofter och upplevelse i livet.
Vi fick sedan skjuts tillbaka för att fortsätta jobbmåsten.

promenad
Skogssläppet
trängas
Trängas i en hall…
skjuts
Skjutsen tillbaka…
skurubron
Bron som vi tidigare promenerat över…
Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *