Vallning

Här sitter man och drömmer sig bort till sommaren, eller iallafall till när fåren kommer!
Sen slås man av faktan att Snooze ligger här med stora magen i vädret… Om allt går som det ska så kommer det bli en riktigt mysig vår och försommar med valpar. Men inget går upp emot att träna med Snooze! Valparna flyttar innan midsommar och sen ska vi sakta sätta igång igen! Längtar! När Snooze är vältränad, både fysiskt och i fårhagen är det bara roligt med henne!

Under tiden hon är mammaledig ska lilla Isac förhoppningsvis tända och bara bli trygg med djur, någon träning blir det inte på ett bra tag. Så snälla får är ett måste (under förutsättning att det är god djurhantering, vilket vi tycker är självklart).
Foxen har nu under våren startats upp med en kurs, fåren vi hade förra året var inga valp/unghundsfår. Därmed kommer denna vår gå åt att grunda ännu mer och hoppa på några kurser.
Fly kommer såklart också få hänga med till fåren, men tyvärr börjar man känna och se att hon börjar bli riktigt gammal. Några längre träningar är nog inte möjligt mer… Känns otroligt sorgligt men vet att hon kommer bli glad bara av att följa med också så länge hon får putta lite djur ibland.

Keep har förhoppningsvis mognat ännu mer under vintervilan, han har varit lite sen utifrån vår kunskap iallafall, men tänd tidigt. Träningsbar på ett annat sätt har han nog varit för mer erfarna men vi har inte hittat nyckeln även om vi började komma lite på rätt spår på slutet av säsongen.
Vi har dock, precis som våra andra Border Collies, grundat honom väl och han är en lydig hund. Men han är stor och inte lika som våra andra SMÅ vesslor.

I år kommer vi med all säkerhet få massor av ny kunskap och erfarenhet! Det kommer bli jätteroligt! Vallning är ju faktiskt bland det roligaste som finns!

SPI_4674

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *