Valpar och tankar

Vi skrev ut på vår instagram och eftersökte inspiration till blogginlägg. Vi har sedan vi planerat valpar på Snooze och Peaq fått många förfrågningar om valp. Jätteroligt tycker vi, sen är det många som frågat om vi redan tingat bort alla valpar och vi känner därför att ett blogginlägg om detta kan vara passande.
Denna fick vi som inspirationsinlägg på instagram:
”Jag skulle vilja läsa om hur ni tänker kring valet av valpköpare. Är själv i planerandet av min första egna valpkull och ångesten inför att inte kunna behålla alla själv :P”

– Vi har ju självklart tänkt väldigt mycket, ur många olika vinklar och lätt är det inte.
Vi har valt att inte tinga bort någon valp innan vi vet vad som kommer. Det känns inte rätt för oss att göra så.
Vi har skrivit upp intressenter på en intresselista. Vi vet att vi själva kommer vilja spara valp ur kullarna. Vad och hur många beror på om Blommas parning blir lyckad eller inte.
Vi tänker att magkänslan ska kännas rätt, sen kan man ju inte bestämma hur många valpar det ska bli och hur vi kommer välja i slutändan vet vi inte än, det är jättesvårt att svara på.
En del som tidigare anmält sitt intresse har tagit annan valp osv mycket kan hända och man vet aldrig hur det ser ut när man väl ska tro vilken valp som passar bäst var och hos vem.
Det enda vi vet är att vi inte vill ha någon bindande tingning  på valparna, vi vill att dom ska hamna rätt och vara väl genomtänkt. Kanske vi tänker annorlunda när vi har mer erfarenhet, och inte bara den erfarenheten vi har hittills. Men så här känns det just nu.
Båda raserna vi har är mycket hund på olika sätt.

Är man intresserad av valp, eller veta mer, är man jättevälkommen att höra av sig till oss.
Mer om kullarna står på www.nordicpaws.se.

DSC_6598

One thought on “Valpar och tankar

  • De har tva kullarna som jag nu haft, har aterigen tant gnistan och jag har fatt ytterligare energi att fortsatta mitt jobb framat – det jobb som har som mal att fa fram annu battre jaktgolden – battre pa alla satt.

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *