Vi klarade vallhundsprovet!

Så otroligt oväntat att vi ens kom med, började som NIOENDE reserv!
I lördagskväll var vi ute och letade reda på våra lamm i en 25 hektar stor hage blandat med Highlands Cattles, fem kor och en tjur. Där får man verkligen se upp för dom gillar inte hundar, och dom vaktar lammen.

När vi var där så dog min telefon och såklart just då ringde det från Kullängen och frågan om jag ville ha sista reservplatsen! Som tur är så ringde dom till S mobil istället och frågade henne om jag ville vara med på vallhundsprovet.

Såklart vi vill! Eller ja, nervositeten sa såklart inte. Men den fick inte bestämma och på igår morse var vi uppe med tuppen för att hinna till domargenomgången.
Sista startnummer, vilken pina, se alla som klarade sig och inte klarade sig, ha lunch emellan, fick som max i mig en halv morotskaka, till frukost slank det ner en rå morot. Med andra ord så var det morotstema på dagen.

Sen var det äntligen dags, ett djuuuupt dike skulle hundarna över, fanns övergångar men räknade med att Fox inte skulle ta de. Hon hoppade dike.
På framdrivningen fick vi över fåren på mittenövergången, genom rännan, lösningen fick vi ta till lite olika knep för att det inte skulle bli för pushigt, först föste vi mot draget, vilket gjorde att dessa finfina Gotlandsfår verkligen kunde få fart under klövarna. Sen från andra benet fösning så var det från draget, lite tyngre, men inte i närheten av vad våra egna får kan vara. Sen vände vi gruppen och började drivningen, tilläggas kan väl att jag nog snubblade till i alla tänkbara gropar på de plana fältet, så nervös ändå.
Mot fållan, lät Fox jobba in dom ordentligt.
Stängde. In med Fox, upp i 12, lite snabb fram så bad henne att gå bort tillbaka till bakre grinden innan jag öppnade fållgrinden.
Öppnade, hoppades på att tackorna inte skulle klistra sig vid mig, men det gjorde dom inte utan fortsatte fint ut på fältet igen. Samlade ihop dom och hann tänka – jag har ingen delningsplan eller teknik, ska man finna en lucka?
Delningen gick snabbt och blev full pott! Helt otroligt om ni frågar mig.

FOX TITULERAR SIG NUMERA SOM GODKÄND VALLHUND!

GK VALLH PR NORDIC PAWS FOX